Now Reading:
NAJAVLJUJEMO Dan ružičaste vrpce: varaždinska vijećnica u ružičastom sjaju, baloni u znak sjećanja na preminule od raka dojke
Full Article 2 minutes read

NAJAVLJUJEMO Dan ružičaste vrpce: varaždinska vijećnica u ružičastom sjaju, baloni u znak sjećanja na preminule od raka dojke

Listopad je mjesec borbe protiv raka. Mammae klub Varaždin, udruga žena oboljelih od raka pridružit će se ženama diljem zemlje i svijeta 3. listopada u obilježavanju 21. Dana ružičaste vrpce.

Cilj je ove akcije: smanjiti smrtnost od raka dojke. Do tog cilja može se doći samo prevencijom, koja započinje edukacijom žena i osvješćivanjem o potrebi samopregleda i pregleda dojki nama dostupnom dijagnostikom. I zato upravo ovom akcijom želimo još jedanput ukazati ženama da vode brigu o svom zdravlju preventivno, odlaze na preventivne preglede, odazovu se mamografskom pregledu na poziv Ministarstva zdravstva.

Od 10 sati članice Kluba pokušat će svratiti pozornost sugrađana na tu potrebu podjelom edukativne brošure, a podjelom maski za zaštitu od virusa prikupljati donaciju te u 19 sati pustiti u zrak ružičaste balone u znak sjećanja na sve svoje članice koje su podlegle ovoj opakoj bolesti.

Poput simbola gradova, koji će toga dana zasjati ružičastom svjetlošću i varaždinska će Gradska vijećnica u večernjim satima također dobiti ružičasti sjaj.

Varaždinske i Varaždinci, dođite u subotu, 3. listopada u 19 sati pred u ružičasto osvijetljenu Gradsku vijećnicu, kako bi svojom prisutnošću pokazali sugrađanima empatiju za oboljele od karcinoma dojke, a Mammae klubu Varaždin dali podršku daljnjem radu.

www.sjever.hr

30.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.