Now Reading:
Kada stiže promjena vremena?
Full Article 2 minutes read

Kada stiže promjena vremena?

Varaždin

Prema prognozi DHMZ-a danas sunčano, povremeno uz malu i tek ponegdje prolazno umjerenu naoblaku. Ujutro u unutrašnjosti lokalno može biti kratkotrajne magle, osobito po kotlinama i uz rijeke. Vjetar na kopnu većinom slab i tek ponegdje umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu slaba do umjerena bura, podno Velebita s jakim udarima, a poslijepodne prema otvorenom moru sjeverozapadnjak, uz obalu Dalmacije zapadnjak. Najniža temperatura zraka od 12 do 17, u unutrašnjosti Dalmacije i na Jadranu između 19 i 24 °C. Danju vrlo toplo i vruće s najvišom dnevnom temperaturom od 29 do 33 °C, samo u gorju malo nižom.

Uz nastavak povoljnih biometeoroloških prilika mnogi će se ljudi osjećati dobro. Kod najosjetljivijih meteoropata i kroničnih bolesnika moguć je umor u najtoplijem dijelu dana u cijeloj zemlji, a na Jadranu umjerene tegobe sa snom zbog još uvijek mogućih toplih noći. Lagane šetnje i boravak na otvorenom mogu pridonijeti dobrom općem stanju.

U nastavku tjedna još će u srijedu biti pretežno sunčano, no u gorju uz vjerojatnost za poneki pljusak. U četvrtak postupno oblačnije s pljuskovima i grmljavinom, uglavnom u unutrašnjosti, a tijekom petka će se razvedriti, no bit će svježije. U četvrtak će na kopnu zapuhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu bura, u petak jaka s mjestimičnim olujnim udarima. U srijedu i četvrtak vrlo toplo i vruće, a u petak osjetno svježije, ponajprije na kopnu i na sjevernom Jadranu.

sjever.hr / DHMZ

15.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.