Now Reading:
Zamjenik Sobota prisustvovao radionici „Investicijski potencijal i mogućnosti ulaganja u Republiku Hrvatsku“
Full Article 3 minutes read

Zamjenik Sobota prisustvovao radionici „Investicijski potencijal i mogućnosti ulaganja u Republiku Hrvatsku“

U organizaciji Koprivničko-križevačke županije i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta u  prostorijama  HGK – Županijske komore Koprivnica u četvrtak, 27. veljače, održana je radionica „Investicijski potencijal i mogućnosti ulaganja u Republiku Hrvatsku“. Radionici, koja je organizirana s ciljem jačanja kapaciteta županije za privlačenje i poticanje investicija te ravnomjernog regionalnog razvoja, ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali su zamjenik župana Darko Sobota i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac.

Zamjenik Sobota kazao je kako je cilj radionice prenijeti informacije o mogućnostima kako bi se poduzetničke zone do kraja opremile s potrebnom infrastrukturom te prostorima gdje nema poduzetničke djelatnosti, omogućio lakši dolazak investitora.

„Radionica je najviše namijenjena čelnicima jedinica lokalne samouprave, ali i svima onima koji su vezani uz gospodarstvo i širenje gospodarskih zona i ulaganja. Na području naše županije  je 610 hektara površina koje su pod poduzetničkim zonama, te 502 hektara koji su opremljeni komunalnom infrastrukturom. Moglo bi ih biti i više, a radionice ovakvog tipa organiziraju se kako bi se lakše povezali svi akteri gospodarstva, potencijalni investitori te poduzetnici i na lokalnoj, županijskoj i državnoj razini“, naglasio je Sobota.

Načelnik Sektora za investicije i poduzetničku infrastrukturu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Sani Ljubunčić dodao je kako se radionice provode s ciljem uključivanja svih aktera gospodarstva na lokalnoj i županijskoj razini koje ujedno informiraju o novostima koje donosi Zakon o poticanju ulaganja.

„Potencijala za investicije ima i na području Koprivničko-križevačke županije. Projekti su poticani i subvencionirani preko državnih potpora koje donosi Zakon o poticanju ulaganja“, rekao je Ljubunčić.

Nakon uvodnih govora, održane su radionice koje su vodili predstavnici Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, a obrađene su teme promocije investicijskog potencijala Republike Hrvatske, pružanja podrške investitorima, dostupni poticaji i potpore za investicijske projekte, ažuriranja baze poslovnih zona, javno privatno partnerstvo u realizaciji investiciji, a predstavljeni su i projekti iz Kataloga investicijskih mogućnosti.

Radionici su prisustvovali i predstavnici te zaposlenici jedinica lokalne i regionalne samouprave Koprivničko-križevačke županije koji rade s investitorima na području županije.

www.sjever.hr/kckzz.hr 28.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.