Now Reading:
Promjena vremena donosi kišu, ali i snijeg – doznajte gdje će padati
Full Article 2 minutes read

Promjena vremena donosi kišu, ali i snijeg – doznajte gdje će padati

Neka vas hladno i u mnogim krajevima maglovito jutro ne obeshrabri – neće cijela nedjelja biti loša

Danas u nizinama unutrašnjosti niski oblaci i česta magla koji se mjestimice mogu dulje zadržati, najavljuju iz DHMZ-a. Na Jadranu i uz njega promjenljivo sa sunčanim razdobljima, tek rijetko i malo kiše. Popodne će u zapadnim kopnenim područjima zapuhati umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak, a navečer na Jadranu i jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od -3 do 2, na Jadranu između 7 i 12, a najviša dnevna od 3 do 8, na Jadranu između 11 i 16 °C.

Vrijeme narednih dana

U ponedjeljak jače naoblačenje s kišom koja će u noći na utorak u višim predjelima prelaziti u snijeg. Na zapadu kiša lokalno može biti obilna, a duž obale može i zagrmjeti. Zatim postupan prestanak kiše i razvedravanje. U srijedu pretežno sunčano. Na kopnu će puhati umjeren, povremeno i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar koji će u srijedu oslabjeti. Umjereno i jako jugo i južni vjetar će u utorak okrenuti na mjestimice jaku buru s olujnim udarima, podno Velebita moguće i orkanskim. Do kraja dana bura će se proširiti duž obale, a u srijedu će slabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Temperatura u blagom padu.

Biometeorološka prognoza za nedjelju

U većem dijelu zemlje će prevladavati razmjerno nepovoljne biometeorološke prilike zbog približavanja frontalnog sustava sa zrakom bogatim vlagom. Na krajnjem istoku Hrvatske, u Lici i Gorskom kotaru će zbog dugotrajnog zadržavanja magle i niske naoblake biti biometeorološki nepovoljno vrijeme. Meteoropatima će nepovoljno djelovati na raspoloženje, a najveće bi smetnje mogli imati reumatičari, plućni i srčani bolesnici.

www.sjever.hr/dhmz

08.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.