Now Reading:
PORAZ DOSADAŠNJE GRADSKE POLITIKE? Evo što Bosilj i Habijan kažu o niskoj izlaznosti u Varaždinu
Full Article 3 minutes read

PORAZ DOSADAŠNJE GRADSKE POLITIKE? Evo što Bosilj i Habijan kažu o niskoj izlaznosti u Varaždinu

Prema posljednjim službenim podacima Državnog izbornog povjerenstva, do 16.30 sati na birališta u Varaždinu izašlo je tek 21,59 posto birača, a na nisku su se izlaznost osvrnuli i nositelji HDZ-ove, odnosno SDP-ove liste za Gradsko vijeće, Damir Habijan i Neven Bosilj.

Habijan tvrdi kako je ova niska izlaznost poraz dosadašnje gradske politike i da je na nju utjecala destruktivna politika dijela vijećnika u dosadašnjem sazivu Gradskog vijeća.

– Zato smo u kampanji komunicirali da želimo konstruktivniji saziv Gradskog vijeća. Naime, postoje određeni gradski problemi, kao što su balirani otpad i prometna infrastruktura, pri čemu prvenstveno mislim na Kućansku rampu, za čije je rješavanje potrebno zatomiti podjelu na svjetonazorska pitanja i lijeve i desne ili bilo koju političku boju – rekao je Habijan dodavši kako je niska izlaznost poruka birača i njihova ocjena dosadašnjem sazivu Gradskog vijeća te kako očekuje da će novi saziv biti puno kvalitetniji i konstruktivniji.

– Postoje nadstranačka pitanja za koja je potreban konsenzus jer se na lokalnoj razini ne možemo baviti svjetonazorom, već moramo raditi za građane, bez podjele i bez destruktivnih struja – zaključio je Habijan.

Nositelj SDP-ove liste za Gradsko vijeće, Neven Bosilj je pak kazao kako će odaziv u konačnici, prema informacijama koje dobivaju s terena, biti oko 30 posto, napomenuvši kako je to slično predikcijama koje su imali. Podsjetio je i na prošlogodišnje izvanredne izbore u Splitu kada se u prvom krugu biralo i Gradsko vijeće i gradonačelnik, a izlaznost je bila 31 posto, dok je pak u drugom krugu kada se birao gradonačelnik, izlaznost bila samo 28 posto.

– To je nažalost trend u Hrvatskoj, ljudi su izgubili i povjerenje i zasićeni su izborima, tako da ovaj rezultat odnosno izlaznost ne odstupa ništa od izlaznosti u drugim velikim gradovima, prvenstveno ako gledamo primjer Splita. No, vidjet ćemo po rezultatima izbora, ja vjerujem da su naši birači izašli, a nakon što sam vidio ona prepucavanja u Otvorenom, na N1 te sve ono crnilo i blato koje se u toj kampanji bacalo, većinom po meni kao gradonačelniku, vjerujem da je i to ljude odagnalo da izađu na izbore. Ako se meni, koji sam u toj cijeloj priči, to sve gadi, onda vjerujem da se to gadi i mojim sugrađanima – zaključio je Bosilj.

www.sjever.hr
16.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.