Now Reading:
Dalić: Izgubili smo. Nema sad kukanja, tragedije. Glava gore i idemo dalje
Full Article 2 minutes read

Dalić: Izgubili smo. Nema sad kukanja, tragedije. Glava gore i idemo dalje

zlatko dalić

“Izgubili smo. Nema sad kukanja, tragedije. Glava gore i idemo dalje”, izjavio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić za Novu TV nakon nedjeljnog poraza 1-2 na gostovanju kod Mađarske u Budimpešti, u drugoj utakmici kvalifikacija za Euro 2020 – prenosi portal Direktno.hr.

Dalić je domaćinima čestitao na borbenosti, agresivnosti, pobjedi i tri boda, do kojih su Mađari stigli iako je Hrvatska već u 13. minuti povela pogotkom Ante Rebića. No, umjesto da iskoristi šok kod domaćina, naša reprezentacija taj početni kapital nije znala pretvoriti u nešto više.

“Mi smo nakon prvog gola pali, nismo nastavili, nismo se digli do kraja, nismo ih dokrajčili, nego smo ih pustili da se vrate u ritam utakmice. Bili su agresivniji. Mi smo u drugom poluvremenu imali inicijativu, ali jalovu, nismo dali gol i onda je došao taj prekid, opet naš koban prekid, gol i poraz”, analizirao je Dalić preokret u kojem su Mađari pogocima Szalaija u 34. minuti i Patkaija u 76. minuti došli do prve pobjede u povijesti hrvatsko-mađarskih reprezentativnih okršaja.

“Nismo bili kreativni, nismo imali pravu ideju, uvijek je lopta zapela u nekim zadnjim trenucima. Nije to prolazilo, nismo išli ‘jedan na jedan’, dok nije ušao Brekalo. To je tako. Nećemo sad praviti dramu od toga. Izgubili smo, bit će nam teško u ovim kvalifikacijama. To smo znali, to smo rekli. Idemo dalje”, poručio je izbornik koji je nakon primljenog drugog pogotka pokušao i s promjenom sustava na tri igrača u obrani i dvojicom napadača, kad je Kramariću pridodao Petkovića.

“Jer smo gubili, nakon gola smo išli s trojicom otraga, s još jednom špicom, da pokušamo nešto popraviti, ispraviti, ali nismo uspjeli ništa”, rekao je Dalić.

www.sjever.hr/direktno.hr

Input your search keywords and press Enter.