Now Reading:
Iako je varaždinski izbornik Dalić najavljivao da smo favoriti pobjedu odnijeli Mađari
Full Article 2 minutes read

Iako je varaždinski izbornik Dalić najavljivao da smo favoriti pobjedu odnijeli Mađari

Izabranici Zlatka Dalića morali su u nedjelju priznati prvi poraz u kvalifikacijskom ciklusu za odlazak na Europsko prvenstvo 2020. godine. Uspješniji su pred svojim navijačima bili Mađari.

MAĐARSKA – HRVATSKA 2:1 (1:1)
Kvalifikacije za EP, Skupina E.
Groupama Arena, Budimpešta.

Sudac: W. Collum (Škotska)

Strijelci: 0:1 – Rebić (13′), 1:1 – Szalai (34′), 2:1 – Patkai (76′)

Žuti kartoni: Dzsudszak (63′), Lovren (82′)

Mađarska: Gulacsi, Kadar, Orban, Barath, Lovrencsics, Patkai, A. Nagy, D. Nagy (40′ Varga), Szoboszlai (65′ Kalmar), Dzsudzsak (85′ Bese), Szalai. Izbornik: M. Rossi.

Hrvatska: Kalinić, Barišić (30′ Leovac), Vida, Lovren, Jedvaj (77′ Petković), Brozović, Modrić, Perišić, Rakitić, Rebić (67′ Brekalo), Kramarić. Izbornik: Z. Dalić

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je svoj drugi susret na kvalifikacijskom putu prema europskoj smotri, a u Budimpešti nije uspjela doći do bodova, unatoč ranom vodstvu.

Dalić je u početnoj postavi ponovno mogao računati na Lovrena, Jedvaja, Brozovića i Rebića, a upravo je napadač Eintrachta u 13. minuti okončao akciju Modrića i Kramarića za vodstvo svjetskih doprvaka.

Nakon pola sata igre, zbog ozljede je igru morao napustiti Barišić, a samo nekoliko puta poslije mađarski je kapetan Dzsudzsak uposlio Szalaija, koji iskosa matira Kalinića za izjednačenje.

Hrvatska je u nastavku pokušavala kombinirati kako bi otvorila prigodu za pogodak, no mreža se naposljetku zatresla na drugoj strani. Igrala se 76. minuta kada je Patkai na drugoj vratnici reagirao u gužvi i ispisao na semaforu konačnih 2:1.

U drugoj nedjeljnoj utakmici u Skupini E Wales je na domaćem terenu svladao Slovačku 1:0, a u svom sljedećem susretu Hrvatska dočekuje upravo Wales, 8. lipnja u Osijeku.

Kvalifikacije za EP, Skupina E:

  1. Slovačka 3 (2)
  2. Wales 3 (1)
  3. Mađarska 3 (2)
  4. Hrvatska 3 (2)
  5. Azerbajdžan 0 (1)

Tekst i foto HNS

Input your search keywords and press Enter.