Now Reading:
Ludbreški mladi tehničari na jednom od najtežih državnih natjecanja postigli zavidne rezultate
Full Article 2 minutes read

Ludbreški mladi tehničari na jednom od najtežih državnih natjecanja postigli zavidne rezultate

U Primoštenu je početkom svibnja održano 64. državno natjecanje mladih tehničara – najstarije i jedno od najsloženijih natjecanja osnovnoškolaca. Organizatori državnog natjecanja su Agencija za odgoj i obrazovanje, Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Na državnoj razini sudjelovala su 242 natjecatelja, među njima i učenici Osnovne škole Ludbreg. Vrijeme predviđeno za provedbu državnoga natjecanja bilo je tri dana, to jest ukupno 12 školskih sati: 2 školska sata za pisanu provjeru znanja, 8 školskih sati za izradu tehničke tvorevine te do 5 minuta za predstavljanje tehničke tvorevine svakog natjecatelja.

Na natjecanje su pozvani učenici OŠ Ludbreg, vođeni učiteljicom tehničke kulture Tanjom Ceglec te članovi Kluba tehnike unutar Zajednice tehničke kulture Ludbreg Kiara Vuk kao pobjednica županijske razine u području radiokomunikacija s mentorom Slobodanom Popovićem i Filip Habrka s mentorom Dragutinom Gerićem kao viceprvak županijske razine natjecanja u području automatike.

U vrlo jakoj konkurenciji pobjednika istog područja iz drugih županija, Kiara Vuk osvojila je 3. mjesto, a Filip Habrka 11. mjesto. Posebnu pohvalu dobili su Kiara Vuk i njen mentor za izuzetno precizno odrađen praktični rad.

Kiara je prvih pola sata imala neispravnu lemilicu, no unatoč popravljanju lema, bila je savršena. Mirna ruka, precizno oko i iskustvo pobijedili su i neispravni uređaj – poručuju iz Grada Ludbrega.

Foto: ludbreg.hr
www.sjever.hr / ludbreg.hr
12.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.