Now Reading:
Iz Poduzetničkog kluba žena KZŽ pozivaju na Konferenciju “Žene i poduzetništvo” – “Pridružite nam se, zajedno smo uvijek jače”
Full Article 2 minutes read

Iz Poduzetničkog kluba žena KZŽ pozivaju na Konferenciju “Žene i poduzetništvo” – “Pridružite nam se, zajedno smo uvijek jače”

Analizirajući početak godine na sastanku Poduzetničkog kluba žena Krapinsko-zagorske županije i dalje je zaključak da pandemija COVID-19 uz dodatno opterećenje svih nas ratom u Ukrajini, ima velik utjecaj na poduzetništvo žena, posebice zbog opće ranjivosti mikro i malih poduzeća te dodatnog opterećenja u brizi za obitelj uz zahtjeve na poslu.

– Svjesne svih izazova, obogaćene raznim iskustvima protekle godine, počinjemo s pripremama za održavanje Konferencije Žene i poduzetništvo u KZŽ 2022. Teme nam se neizbježno nameću same, pa je tako tu i dalje vječno pitanje financiranja početaka poslovanja, kao i mogućnosti proširivanja poslovanja, kakve su aktualne mogućnosti financiranja žena poduzetnica – bespovratna sredstva, poticaji, sufinanciranje kamata i da li smo uspješni u razvoju start up okruženja. Digitalizacija je danas nužnost i prožima svaki aspekt našeg društva, definirajući nam i način na koji živimo pa se tu postavlja i pitanje, kakav je udio žena u tehnologiji i digitalnom sektoru. Na žalost, osim psihološkog utjecaja pandemijskih uvjeta, tu je i rat u Ukrajini, poskupljenja, inflacija, otežana nabava i plasman roba i usluga – važna su pitanja kako prevladati strah od krize u poduzetništvu te kako se nositi sa stresom i preživjeti specifičan položaj žena u 21. stoljeću – ističu iz Poduzetničkog kluba žena Krapinsko-zagorske županije.

Na Konferenciji će sudjelovati sa svojim prezentacijama i izlaganjima učenice trećih i četvrtih razreda Srednjih škola s ciljem da se vidi kako mlađe generacije vide svoju budućnost.

– Šećer na kraju bit će inspirativne priče o uspjehu žena iz raznih segmenata poslovanja i društvene aktivnosti. Naime, uvijek nas razvesele i osnaže pozitivna iskustva i sretne idemo dalje zajedno u nove poduzetničke pothvate – naglašavaju u zagorskom Poduzetničkom klubu žena, napominjući kako zaključci raznih studija pokazuju da su žene u Europi najneiskorišteniji poduzetnički i liderski potencijal, pokreću stabilnije manje poslovne pothvate i otpornije su na promjene i krizu.

– Da li je tako, vrijeme će pokazati, da li je lako, znamo da nije. Četvrta je godina kako organiziramo ovu Konferenciju, mi smo i dalje zajedno, pridružite nam se, da si možemo zajedno pružiti još jaču podršku. Zajedno smo uvijek jače i vidimo se početkom lipnja u Poslovno-tehnološkom inkubatoru KZŽ u Krapini – poručili su iz Poduzetničkog kluba žena KZŽ.

www.sjever.hr
22.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.