Now Reading:
Održana prva sjednica Koordinacijskog vijeća za Urbano područje Krapina – Za predsjednika izabran gradonačelnik Gregurović
Full Article 2 minutes read

Održana prva sjednica Koordinacijskog vijeća za Urbano područje Krapina – Za predsjednika izabran gradonačelnik Gregurović

Grad Krapina počeo je intenzivno raditi na Strategiji razvoja Urbanog područja Krapina, a donesena je i odluku o osnivanju Koordinacijskog vijeća.

Koordinacijsko vijeće za Urbano područje Krapina u četvrtak je održalo svoju prvu sjednicu, a sudjelovat će u svim fazama izrade strategije, utvrđivanju prioriteta razvoja te predlaganju strateških projekata važnih za razvoj urbanog područja.

Kako je naglasio gradonačelnik Gregurović ovo je značajan iskorak prema još boljoj i još jačoj suradnji između Grada i općina Đurmanec, Petrovsko, Jesenje i Radoboj koje su ušle u Urbano područje Krapina.

-Uvjeren sam da ćemo jako dobro surađivati te da ćemo realizirati projekte koji su od zajedničkog interesa. S obzirom da je izrada strategije razvoja ključna za korištenje ITU mehanizama osnovali smo Koordinacijsko vijeće kako bi ju što bolje, detaljnije i kvalitetnije pripremili i kako bi interesi svih nas bili zastupljeni. Zajedno ćemo raditi na osiguravanju još kvalitetnijih uvjeta za život svih naših stanovnika – poručio je gradonačelnik Gregurović.

Sam proces izrade SRUP-a propisan je Smjernicama za uspostavu urbanih područja i izradu strategija razvoja urbanih područja za financijsko razdoblje 2021.-2027. od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Nakon što je definiran obuhvat urbanog područja na koji je MRRFEU dalo pozitivno mišljenje na obuhvat, na Gradskom vijeću Grada Krapine uspostavljeno je Urbano područje Krapina. Uspostavljen je i institucionalni okvir za izradu i provedbu SRUP-a, sklopljen je Sporazum o suradnji na izradi i provedbi SRUP-a, uspostavljeno je Koordinacijsko vijeće te će se također do kraja ožujka uspostaviti Partnersko vijeće. Vezano uz proces izrade SRUP-a, Gradsko vijeće Grada Krapine donijelo je Odluku o pokretanju postupka izrade SRUP-a te provedbenih akata SRUP-a. Provedeni su postupci nabave te je odabran vanjski izrađivač SRUP-a (tvrtka URBANEX d.o.o.) kao i vanjski evaluatori koji će provoditi prethodno vrednovanje u procesu izrade SRUP-a (tvrtka MARA d.o.o.). Usporedno s navedenim izrađen je nacrt provedbenih akata SRUP-a – Komunikacijske strategije i Komunikacijskog akcijskog plana koji se od strane Koordinacijskog vijeća upućuju općinskim vijećima te Partnerskom vijeću na davanje mišljenja.

Članovi Koordinacijskog vijeća na prvoj su sjednici izabrali gradonačelnika Krapine Zorana Gregurovića za predsjednika, dok je za njegovog zamjenika izabran načelnik Općine Jesenje Dario Cvrtila.

www.sjever.hr
20.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.