Now Reading:
VRUĆINE NEĆE STATI: Pogledajte do koliko danas ide temperatura
Full Article 2 minutes read

VRUĆINE NEĆE STATI: Pogledajte do koliko danas ide temperatura

ljeto

Prema prognozi DHMZ-a nastavlja se razdoblje toplog i vrućeg vremena, barem još nekoliko dana. Danas nas tako očekuje sunčano te i dalje vruće. Vjetar većinom slab sjeveroistočni, na obali do umjeren jugozapadni, a prema otvorenom moru sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35 °C.

Sutra također pretežno sunčano, osobito na Jadranu. U unutrašnjosti povremeno mala od umjerena naoblaka. Na kopnu će zapuhati umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na sjevernom Jadranu bura koja će jačati i do kraja dana proširit će se i na srednji dio. Najniža jutarnja temperatura zraka od 17 do 22, duž obale između 20 i 25, a najviša dnevna od 28 do 34, u unutrašnjosti Dalmacije do 36 °C.

Nešto malo više oblaka očekuje nas u četvrtak, ali značajnije promjene vremena sve do idućeg tjedna neće biti.

Za većinu ljudi će i uz daljnji porast dnevne, a na Jadranu i noćne temperature zraka biometeorološke prilike ostati razmjerno povoljne. Vedro vrijeme će im povoljno djelovati na raspoloženje, koncentraciju i radni učinak. No, kronični bolesnici bi trebali i dalje ograničavati izlaske i teže poslove u najtoplijem dijelu dana, uzimati dovoljno tekućine i laganiju hranu, te nositi laganu i prozračnu odjeću, a po potrebi i prilagoditi terapiju težim vremenskim uvjetima.

s.kalajdžija/sjever.hr/DHMZ 20.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.