Now Reading:
Jednoglasna podrška kandidatu za novog predsjednika HNS-a – evo tko bi mogao zamijeniti Davora Šukera
Full Article 2 minutes read

Jednoglasna podrška kandidatu za novog predsjednika HNS-a – evo tko bi mogao zamijeniti Davora Šukera

Izvršni odbor Županijskog nogometnog saveza Varaždin održao je 4. sjednicu, na kojoj je dao jednoglasnu podršku kandidaturi Marijana Kustića, dosadašnjeg izvršnog direktora, za novog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Hrvatske.

Prema riječima Nenada Horvatića, čelnog čovjeka Županijskog nogometnog saveza Varaždin, Kustić će vjerojatno biti i jedini kandidat za predsjednika, budući da ima potporu gotovo svih Županijskih nogometnih saveza Hrvatske.

Izvršni odbor je također utvrdio kandidaturu Nenada Horvatića za člana Izvršnog odbora HNS-a ispred ŽNS Varaždin. Za članove Skupštine HNS-a ispred ŽNS Varaždin predloženi su Nenad Horvatić i Dražen Posavec, dok su zamjenski članovi Božidar Crnković i Krunoslav Bistrović.

Najviše pozornosti Izvršni odbor posvetio je organizaciji i sustavu natjecanja u idućoj natjecateljskoj sezoni. Već je ranije bio poznat problem oko statusa 4. HNL- Međužupanijske nogometne lige Čakovec- Varaždin, jer su se međimurski klubovi izjasnili da neće više igrati u toj ligi i tražili produljenje za konačno očitovanje o svom statusu u toj ligi do 5. srpnja do 10 sati. Do toga vremena samo tri četvrtoligaša – Dinamo Domašinec, Mladost Komet Prelog i Mladost iz Svete Marije, izjasnili su se da će nastaviti igrati u 4. HNL. Uz njih javilo se i nekoliko klubova iz 1. ŽNL Čakovec da želi igrati u Međužupanijskoj nogometnoj ligi. Sadašnji klubovi 4. lige javili su se istoga dana ,ali iza dogovorenog vremena, pa se njihova očitovanja smatraju nevažećima.

Svi klubovi s područja Varaždinske županije javili su se u prvom dogovorenom terminu, do 29.lipnja, kao i pet prvoplasiranih klubova iz 1. ŽNL Varaždin, ali je jasno da će napredovati samo Budućnost iz Vidovca. U novoj bi, dakle, 4. ligi trebalo biti 14 klubova, od toga osam iz Varaždinske županije koji to svojim statusom i zaslužuju te šest iz Međimurske županije – tri dosadašnja člana i tri iz Prve županijske nogometne lige, a koji su plasirani iznad petog mjesta.

Hoće li to doista i biti tako, vidjet će se uskoro, a ovoga bi se tjedna trebala održati i sjednica Izvršnog odbora Međimurskog nogometnog saveza.

Tekst i foto : Vladimir Vuger

www.sjever.hr
06.07.2021.

Input your search keywords and press Enter.