Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Podravina

Ministrica Obuljen Koržinek na predstavljanju novog bibliobusa koprivničke Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“

Autor: Alenka Kučić
Ministrica Obuljen Koržinek na predstavljanju novog bibliobusa koprivničke Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“

Predstavljanjem novog bibliobusnog vozila Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica, vrijednog 363 tisuće eura, obilježena je 45. godišnjica bibliobusne službe na koprivničkom Zrinskom trgu.

Uz koprivničko-križevačkog župana Darka Korena, gradonačelnika Mišela Jakšića te ravnatelja Knjižnice Karla Galinca i njihove suradnike, svečanom obilježavanju prisustvovala je i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

Novi bibliobus obilazit će ukupno 55 stajališta, od toga šest na području Grada, 46 stajališta u 17 općina, zatim dječji vrtić – objekt Crvenkapica u Kampusu, tvrtku Kampus i koprivnički Dom za starije i nemoćne osobe.

Župan Koren izrazio je zadovoljstvo što je Koprivničko-križevačka županija jedna od dviju županija koje imaju potpunu pokrivenost bibliobusnom službom na svojim prostorima, a Županija podržava projekt od samih početaka. U ovoj nabavi vozila Županija je sudjelovala s gotovo 114 tisuća eura.

-Ovo je radostan trenutak baš kao što radosno i izgleda ovaj bibliobus kojeg danas puštamo u pogon. Mislim da smo svi skupa danas ovdje sretni i zadovoljni. Jedna smo od dvije županije u Hrvatskoj koja ima potpunu pokrivenost s bibliobusnom službom na svojem prostoru. To je nešto što čovjeku veseli. Doživljavam tu aktivnost kao prosvjetiteljsku i važnu u svakom pogledu, pogotovo kad danas živimo sa svim tehnološkim pomagalima. Vraća nas malo i u prošlost i dane koje smo živjeli na drugačiji način - naglasio je župan.

Ministarstvo kulture i medija je podržalo ovaj projekt sa 199 tisuća eura.

-Dijelimo s vama radost da smo ovaj projekat uspješno priveli kraju. Počela bih od još jedne pohvale koprivničkoj knjižnici i činjenici da ovdje u kontinuitetu i sadašnji ravnatelj i bivša ravnateljica i svi djelatnici knjižnice, zapravo u hrvatskim okvirima ostvaruju iznimne rezultate kada govorimo o knjižničnim uslugama. Spomenuo je župan sto postotnu pokrivenost cijele županije bibliobusnim službama. Mi ovdje imamo jedan od najvećih postotaka građana upisanih u knjižnicu u kontinuitetu – istaknula je ministrica Obuljen Koržinek.

Svečanost otvorenja svojim nastupom su uveličala djeca iz Dječjeg vrtića “Bregunica” iz Novog Virja.

Posjet Koprivničko – križevačkoj županije ministrica je započela radnim sastankom u Županijskoj upravi s predstavnicima Županije i Grada Koprivnice, a nakon otvorenja bibliobusa obišla je i završene radove konstruktivne obnove Koprivničke sinagoge.

sjever.hr/kckzz.hr
31.08.2024.

Podijeli članak:

Povezani članci

Izdvojeno

Najnovije

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?