Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Varaždinska regija

Kakav doživljaj za male špancirere: Baby Lasagna predstavio svoju slikovnicu pred oko 2 tisuće malih i velikih špancirera

Autor: Alenka Kučić
Kakav doživljaj za male špancirere: Baby Lasagna predstavio svoju slikovnicu pred oko 2 tisuće malih i velikih špancirera

Dvorište Vile Bedeković u Varaždinu u utorak je bilo gotovo pretijesno za sve one koji su željeli pozdraviti svog glazbenog idola Marka Purišića, poznatijeg kao Baby Lasagnu, a kako se moglo primijetiti po outfitima, nisu ni odrasli imuni na njegov lik i djelo.

Oko 2 tisuće obožavatelja okupilo se na predstavljanju slikovnice „Baby Lasagna i mačak Stipe – Veliko prijateljstvo”, a uz Marka, slikovnicu je predstavio autor teksta i ilustracija Igor Jurilj.

Nakon promocije, mali i veliki obožavatelji mogli su se fotografirati s Markom i kupiti svoj primjerak slikovnice.

Na pitanje kakav je osjećaj biti u Varaždinu, Marko je odgovorio da ga hvata nostalgija, budući da je u ovom gradu proveo tri-četiri godine kada je studirao.

Tada je mogao ulicama prolaziti nezapaženo, no danas je situacija bitno drugačija i kaže da mu se promijenio svaki aspekt života.

Marko je ispričao kako je uopće nastala slikovnica koju je predstavio Varaždincima.

-Prišao mi je Igor i rekao da bismo mogli napraviti neku slikovnicu, a ja sam ga pitao od kada muzičari imaju slikovnice. Počeli smo pričati o toj ideji, nazvali smo Krešu iz Rockmarka koji je omogućio distribuciju, počeli smo pričati o mačkama, o njihovim karakterima. Sve je nastalo dosta suptilno, bez nekog grandioznog plana – rekao je.

Kako je nastalo prijateljstvo s mačkom Stipom?

-Stipe je bio Elizabetini mačak kojeg sam tada upoznao i zaljubio se u mačke. Stipe je bio i je mazonja, najbolji mačak ikad i zbog njega sam se zaljubio u mačke – objasnio je Baby Lasagna koji je ujedno najavio i što će izvesti na koncertu na Špancirfestu.

-Sretan sam što je tako rano, u 9 jer ja volim ići spavati rano. Veselim se koncertu i mislim da će produkcijski biti najveći dosad, uz Exit možda. Nadalje, sviramo pjesme koje nikad nismo svirali do sad nigdje, ovo će biti prvi put, tako da je trema malo veća nego na običnom koncertu. Nadam se vidjeti neka poznata lica iz studentskih dana – rekao je Marko.

Naravno, ono najvažnije tek je pred nama! Baby Lasagna, ovogodišnji headliner Špancirfesta, večeras će nastupiti na velikoj pozornici podno bedema Starog grada, početak koncerta je u 21 sat. Ulaz se, to već vjerojatno znate, ali ipak – ne naplaćuje, a savjet organizatora je da dođete malo ranije, kako bi izbjegli gužve koje se očekuju.

Samo da posluži vrijeme!

a.kučić/sjever.hr
27.08.2024.

Podijeli članak:

Izdvojeno

Najnovije

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?