Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Međimurje

Zajednica branitelja: 'Svi branitelji imaju pravo na korištenje veteranskih centara'

Autor: Sara Smoljan
Zajednica branitelja: 'Svi branitelji imaju pravo na korištenje veteranskih centara'

Iz Zajednice braniteljskih udruga ratnih postrojbi Međimurske županije poslali su priopćenje o mogućnosti korištenja veteranskih centara, prenosimo ga u cijelosti:

Od branitelja i članica ZBUMŽ stižu informacije da čelnici nekih braniteljskih udruga i tijela javne vlasti uporno objašnjavaju da se za boravak u Veteranskom centru mogu prijaviti samo branitelji i članovi njihovih obitelji KOJI SU BOLESNI, te da će ostalima biti odbijena prijava, a naše pojašnjenje i tumačenje da veteranske centre mogu koristiti SVI HRVATSKI BRANITELJI i članovi njihovih obitelji sukladno Zakonu o hrvatskim braniteljima su proglašavali neistinitim i lažnim, pa smo zamolili pojašnjenje u vezi sa korištenjem veteranskog centra od Uprave veteranskog centra.

Zaprimili smo pojašnjenje Uprave veteranskih centara koje potvrđuje da je naše tumačenje i informiranje bilo istinito i svrhovito, a da oni koji nama lijepe etikete, dezinformiraju hrvatske branitelje i šire neistine o veteranskim centrima. Stoga u privitku dostavljamo i pojašnjenje Uprave veteranskih centara s pozivom svim hrvatskim braniteljima da iskoriste svoja prava.

Pojašnjenje je kratko i jasno da su Veteranski centri osmišljeni su kao rehabilitacijski centri za hrvatske branitelje i njihove obitelji te pružaju mogućnost korištenja usluga kroz program smještaja ili boravka, ali BOLEST NIJE UVJET.

To je u skladu s Zakonom o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji Članak 18. – Hrvatski branitelji iz Domovinskog rata i članovi njihovih obitelji pod uvjetima određenim ovim Zakonom mogu ostvariti sljedeća prava: 20. ostale potpore: “i) Pravo na korištenje veteranskih centara i drugih javnih ustanova za pružanje podrške i usluga braniteljsko-stradalničkoj populaciji.“

sjever.hr/cakovec.hr
26.08.2024.

Podijeli članak:

Povezani članci

Najnovije

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?