Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Zagorje

Na 11. Vatrogasnim sportskim igrama DVD-a Gornja Konjščina igrala se alka u tačkama, potezala se vatrogasna cijev... nastupili naraštaji od 6 do 76 godina

Autor: Marijana Sopek
Na 11. Vatrogasnim sportskim igrama DVD-a Gornja Konjščina igrala se alka u tačkama, potezala se vatrogasna cijev... nastupili naraštaji od 6 do 76 godina

Ovogodišnje obilježavanje Dana Općine Konjščina i župe Konjščina nastavljeno je i ovu subotu, 24. kolovoza, 11. Vatrogasnim sportskim igrama u organizaciji DVD-a Gornja Konjščina. Iako natjecateljskog duha, igre su prije svega predviđene za zabavu i druženje s mladim i starijim vatrogascima, od 6 do 76 godina. Tako se igrao graničar, skakalo se u vreći, igrala se alka u tačkama, te zanimljiva igra zvonca, u kojoj se natjecatelju zavežu oči, okrene ga se tri puta da ga se zbuni i poremeti ravnoteža, a onda ga kolega prati i navigira. Igrač s zavezanim očima mora nakon 15 ili 20 metara šljemom udariti u zvonce. Spretnost i brzinu u navedenim igrama pokazale su mlade natjecateljice i natjecatelji.

Predsjednik DVD-a Gornja Konjščina, Stjepan Kereša, napomenuo je kako je cilj organizacije sportsko-vatrogasnih susreta prenijeti te stare igre na mlade naraštaje.

-Osim toga, svrha igara je druženje i zabava - dodao je Kereša naglasivši kako su za prva tri mjesta osigurane nagrade, a dodijeljena je i nagrada za fair play igru.

– Izvan ovog natjecanja održana je još jedna igra, potezanje vatrogasne cijevi, u kojoj su mogli sudjelovati svi koju su htjeli, a nagrada je bila ‘gajba’ pive. Uz ovaj sportski dio, najvažnije nam je vatrogasno druženje i zabava te sklapanje novih prijateljstava - kazao je predsjednik DVD-a Stjepan Kereša.

Podršku svim događanjima koja vatrogasna društva organiziraju uvijek daje i načelnica Općine i saborska zastupnica Anita Curiš Krok koja je ovom prilikom još jednom izrazila zahvalnost vatrogascima na svemu što čine za općinu i njene mještane.

-Vatrogasci su tu uvijek kada ih trebamo, a to je najčešće kada je u pitanju neka od prirodnih nepogoda ili nažalost požar. Ovo je prilika za zajedničko druženje u jednom puno ležernijem tonu. Ovo je također dobra prilika i za najmlađe, koji su upoznali vatrogastvo i što vatrogasci znače za našu sredinu – zaključila je Curiš Krok.

sjever.hr 26.08.2024.

Podijeli članak:

Najnovije

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?