Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Varaždinska regija

Dođite, razgledajte, slušajte, kušajte, uživajte – POČEO JE 26. ŠPANCIRFEST!

Autor: Alenka Kučić
Dođite, razgledajte, slušajte, kušajte, uživajte – POČEO JE 26. ŠPANCIRFEST!

Počeo je 26. Špancirfest u Varaždinu, festival na kojem nas očekuju koncerti, ulični performeri, radionice, izložbe, kreativa, bogata izlagačko-prodajna ponuda, gastronomski užici i brojni drugi sadržaji.

U brojkama - 500 programa, 200 glazbenih sadržaja i 80 uličnih performansa na pet trgova te u 13 ulica, odnosno 18 zona u staroj gradskoj jezgri.

Sve to na deset dana pretvara predivnu povijesnu jezgru Varaždina u jedinstvenu festivalsku pozornicu, koja svake godine privuče stotine tisuća posjetitelja.

Budžet ovogodišnjeg festivala je oko 850.000,00 eura, a budući da je to prvi Špancirfest organiziran s titulom UNESCO-vog grada glazbe, koju je Varaždin lani osvojio kao prvi i zasad jedini grad u Hrvatskoj, glazba je bila misao vodilja prilikom organizacije festivala.

Headliner Špancirfesta je Baby Lasagna koji će na velikoj pozornici podno bedema Starog grada nastupiti u utorak od 21 sat, a na toj će pozornici nastupiti i Goran Bare i Majke, M.O.R.T., Savršeni marginalci, Tony Cetinski te za otvorenje festivala večeras od 21 sat Prljavo kazalište, a posljednjeg dana Špancirfesta Psihomodo pop.

Odlični koncerti očekuju nas i u dvorištu Vile Bedeković gdje će večeras nastupiti 4 Tenora, zatim je tu naša glazbena diva Josipa Lisac, pa Varaždinski tamburaški orkestar i Klapa Sveti Jurak HRM te Zoran Predin koji će za kraj Špancirfesta pjevati Arsena.

Na toj će pozornici tijekom festivala biti izvedene i četiri hit komedije: Đurologija, Maratonci trče počasni krug, Tere i Luce i Pljuska.

Moramo naglasiti da više nema ulaznica za koncerte Josipe Lisac i 4 Tenora, kao ni za kazališne predstave „Đurologija” te „Maratonci trče počasni krug” koji su rasprodani još prije tjedan dana.

Sudeći po interesu publike, koncertni i kazališni program na Vili Bedeković privući će veliki broj špancirera koji još uvijek stignu osigurati svoje mjesto na koncertu Varaždinskog tamburaškog orkestra i Klape Sveti Juraj – HRM koji će se održati 31. kolovoza i Zoran pjeva Arsena 1. rujna te na predstavama „Tere i Luce” Kazališta Planet Art 29. kolovoza i „Pljuska” Satiričkog kazališta Kerempuh 28. kolovoza.

Ulaznice za kazališne predstave po cijeni od 12 eura, odnosno po 15 eura za koncerte, u prodaji su na www.eventim.hr i na Eventimovim službenim mjestima.

Dvadesetak uličnih zabavljača iz svih krajeva svijeta izvest će 80 uličnih performansa, najmlađe očekuju brojni sadržaji u Parku kreative, Vindilandu i Gaming zoni, a pripremljena je i odlična gastro ponuda.

Svi festivalski programi su besplatni osim koncertnog i kazališnog programa kod Vile Bedeković, a za one koji dolaze automobilom, osiguran je besplatni parking na tri lokacije - ispred Gradskih bazena Varaždin u Zagrebačkoj 85 a, na prostoru Auto Kluba Varteks u Biškupečkoj ulici 3 te ispred Trgovačkog centra Branka u Optujskoj ulici 70 d. Sa sve tri lokacije, "buseki" javnog gradskog prijevoza, također besplatno, vozit će svakih 20 minuta u središte grada i natrag i to od 17 sati do ponoći, odnosno petkom i subotom od 17 do 1 sat.

Dođite, razgledajte, slušajte, kušajte, uživajte – samo deset dana u godini srce Varaždina nudi doživljaje za pamćenje, stoga iskoristite priliku i špancirajte baroknim gradom!

a.kučić/sjever.hr
23.08.2024.

Podijeli članak:

Najnovije

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?