Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Varaždinska regija

U petak počinje kulturni program Dana ludbreške Svete nedjelje, i to koncertom Divne Šimatović

Autor: Martina Lončar Petrinjak
U petak počinje kulturni program Dana ludbreške Svete nedjelje, i to koncertom Divne Šimatović

Koncertom Divne Šimatović pod nazivom „Gitara u hrvatsko-španjolskom ruhu” započet će prigodni program najveće ludbreške manifestacije.

Koncert će se u sklopu programa „Ludbreg petkom” i u sklopu Dana ludbreške Svete nedjelje održati 23. kolovoza s početkom u 20 sati u Svečanoj dvorani dvorca Batthyany. Ulaz je besplatan.

– Divnu Šimatović vjerujem da mnogi znaju s obzirom na to da često gostuje na državnoj televiziji. Nama kao organizatoru ovog koncerta drago je da ćemo je moći ugostiti, a riječ je o programu koji radimo u suradnji s Ministarstvom kulture i medija koje sufinancira program – rekao je Branko Dijanošić, ravnatelj Centra za kulturu i informiranje „Dragutin Novak”.

O izvođačici

Divna Šimatović usavršavala se kod profesora Ricarda Galléna na poslijediplomskom studiju Konzertexamenu na Hochschule für Musik Franz Liszt Weimar u Njemačkoj. Diplomirala je s uspjehom magna cum laude u klasi prof. Darka Petrinjaka na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Održala je čitav niz solističkih koncerata te koncerata u Duu Šimatović i Duu Alhambra diljem Hrvatske i u inozemstvu. U Duu Alhambra održala je koncert na Europskom glazbenom festivalu u Alžiru. Divna je nastupila kao solistica sa Simfonijskim puhačkim orkestrom Hrvatske vojske u Velikoj dvorani Lisinski pod ravnanjem dirigenta Vukovajac-Dugana te s Hrvatskim komornim orkestrom pod vodstvom maestra Vaupotića.

Svirala je također i s gudačkim kvartetom Rucner u ciklusu Četiri godišnja doba. Osim koncerata, Divna je redovito gost u televizijskim i radio emisijama: Dobro jutro, Hrvatska, Majstori svirači, Na pragu uspjeha te Od portreta do portreta. Divna je pohađala i brojne majstorske radionice te se usavršavala kod poznatih gitarista: Lukasza Kuropaczewskog, Zorana Dukića, Petrita Çekua, Paola Pegorara, Margarite Escarpe i drugih.

Osim brojnih nagrada na domaćim i međunarodnim natjecanjima, dobila je i Dekanovu nagradu za iznimna postignuća. Divna se bavi i pedagoškim radom podučavajući na Glazbenom učilištu Elly Bašić.

foto: ilustracija
sjever.hr/ludbreske-novine.com.hr
21.08.2024.

Podijeli članak:

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?