Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Zagorje

Ljeto u Krapini: Dođite i vi na druženje s "Praljudima" na Hušnjakovu i obilježite 125. obljetnicu otkrića krapinskog pračovjeka

Autor: Alenka Kučić
Ljeto u Krapini: Dođite i vi na druženje s "Praljudima" na Hušnjakovu i obilježite 125. obljetnicu otkrića krapinskog pračovjeka

U sklopu manifestacije Ljeto u Krapini, glumci zagrebačkog kazališta Trešnja na Hušnjakovu će u petak, 23. kolovoza odigrati predstava „Praljudi”.

Upravo na taj način, kroz zanimljivu priču o životu i svakodnevici neandertalaca, na jedinstvenom paleoantropološkom lokalitetu obilježit će se i 125. obljetnica otkrića krapinskog pračovjeka. Naime, upravo je na taj datum, davne 1899. godine, u Krapinu stigao slavni znanstvenik Dragutin Gorjanović-Kramberger i otkrio prve tragove prastarog ljudskog staništa na Hušnjakovu.

Predstava "Praljudi" u režiji Radovana Ruždjaka, koja će se zasigurno svidjeti posjetiteljima svih dobnih skupina, donosi nam toplu i emotivnu priču o životu neandertalske obitelji, vraća nas u prošlost i upoznaje s našim kamenodobnim precima, kako su živjeli, izgledali, što su jeli, koje navike su imali i do kojih velikih otkrića su došli. Snažnom doživljaju priče doprinose ritmične melodije drevnih instrumenata i vizualni efekti teatra sjena, a nakon kazališnih dasaka, njezino prvo prikazivanje na izvornom prapovijesnom lokalitetu, u šumovitom okruženju Hušnjakova, bit će posebno iskustvo. U predstavi glume Silvio Mumelaš, Ivana Bakarić, Aleksandra Naumov, Dubravka Lelas, Matija Čigir i Sanja Hrenar.

Predstava će početi u 20 sati, a ulaz se neće naplaćivati.

izvor i foto: muzej krapinskih neandertalaca
sjever.hr/mhz.hr
21.08.2024.

Podijeli članak:

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?