Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Međimurje

FOTOGALERIJA Porcijunkulovo potvrdilo status najveće ljetne manifestacije u Međimurju

Autor: Alenka Kučić
FOTOGALERIJA Porcijunkulovo potvrdilo status najveće ljetne manifestacije u Međimurju

Jubilarno 60. izdanje Porcijunkulova,u organizaciji Turističke zajednice Grada Čakovca, održano od 1. do 5. kolovoza, još jednom je potvrdilo svoj status najveće ljetne manifestacije u Međimurju.

Pet dana bogatog programa, brojni koncerti, 200 izlagača i tisuće posjetitelja učinili su ovogodišnje čakovečko proštenje danima veselja i zabave nakon kojih svi mogu biti iznimno zadovoljni ponuđenim te provedenim sadržajima i doživljajima kao i velikom posjećenošću

Čakovec je u vrijeme održavanja Porcijunkulova postao nezaobilazna turistička destinacija za naše ali i inozemne mnogobrojne goste. Kružna šetnja gradom i događanja kroz pet tematskih zona pokazale su se kao pun pogodak, omogućivši posjetiteljima da uživaju u različitim sadržajima.

Tako je kao novitetet manifestacije Sajam u doba Zrinskih pružio autentičan doživljaj davnog, ali kroz viteške igre oživljenog vremena i prezentacije starih zanata. Isto tako u glazbenom dijelu festivala svatko je mogao pronaći nešto za sebe.

Porcijunkulovo je još jednom pokazalo kako je Čakovec u vrijeme održavanja festivala mjesto susreta, razmjene iskustava i očuvanja tradicije. Ove godine, manifestacija je još jednom dokazala i svoju sposobnost da se prilagođava vremenu i potrebama suvremenog čovjeka, a istovremeno čuva svoju dušu i identitet, spajajući prošlost i sadašnjost na sebi jedinstven način.

sjever.hr/cakovec.hr
06.08.2024.

Podijeli članak:

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?