Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Varaždinska regija

U Varaždinu će se igrati Davis Cup susret između Hrvatske i Litve, gradonačelnik Bosilj potpisao ugovor

Autor: Martina Lončar Petrinjak
U Varaždinu će se igrati Davis Cup susret između Hrvatske i Litve, gradonačelnik Bosilj potpisao ugovor

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj i predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić potpisali su u petak u varaždinskoj Gradskoj vijećnici ugovor o suorganizaciji Davis Cup susreta između Hrvatske i Litve koji će se održati od 13. do 14. rujna 2024. godine u varaždinskoj Areni.

Gradonačelnik Bosilj rekao je da će ovo biti četvrti put da hrvatska Davis Cup reprezentacija igra u Varaždinu, odnosno drugi put ove godine. Prije toga, Hrvatska je u veljači ove godine igrala s Belgijom. Godine 2010. igrala je s Ekvadorom, a 2018. igralo se četvrtfinale s Kazahstanom kada je Hrvatska osvojila i zadnju titulu.

– Hrvatska je jedna od 11 zemalja svijeta koje su osvajale titulu Davis Cupa, osvojili smo ju dva put. Ove veljače, nažalost, rezultatski nismo imali sreće, ali atmosfera je bila odlična, bilo je preko 4000 ljudi u dvorani svaki dan. Svidjelo se to Teniskom savezu i hrvatskoj reprezentaciji, a svidjelo se i Gradu Varaždinu imati jednu ovakvu priredbu, stoga smo se odlučili kandidirati za ovaj kvalifikacijski meč, za koji vjerujem da će naša reprezentacija pobijediti i da ćemo sljedeće godine nastupati u elitnom rangu Davis Cupa – naglasio je Bosilj.

Predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić istaknula je veliko zadovoljstvo ponovnom organizacijom Davis Cup susreta u Varaždinu s obzirom na vrlo pozitivna iskustva iz veljače.

– Organizacija u drugom mjesecu bila je izuzetno uspješna po pitanju publike, punjenja dvorane, navijanja i cjelokupne gostoljubivosti prema igračima i prema svim ostalima stožeru. Svi su prezadovoljni u gradu Varaždinu, naši igrači se vrlo dobro osjećaju i nadamo se da ćemo ovaj put imati popravni i s dobrim rezultatom ponovno otići iz Varaždina – rekla je Babić.

Spomenula je potom i klubove TK Varteks i TK Varaždin 1181 te Lovru Juzbašića i Sašu Hiršzona, bivšeg Davis Cup igrača, koji sa svojim timovima daju veliki doprinos organizaciji.

– Iza jedne tako velike organizacije stoji jako puno ljudi, jako puno timova koji moraju sve to dobro odraditi kako bi sve bilo na jednom tako lijepom i profesionalnom nivou – zadovoljna je Babić.

Kazala je potom kako je meč protiv Litve izuzetno bitan i da bi se Hrvatska pobjedom protiv ove reprezentacije vratila u svjetsku skupinu te je ujedno pozvala sve navijače da dođu u Arenu bodriti hrvatske igrače kako bi ih iduće, 2025. godine ponovno gledali u elitnom rangu.

– To nam je izuzetno bitno jer stvarno imamo dobar tim, dobre igrače, nesretno smo izgubili u veljači, ali to je sport. Nadamo se da ćemo se u rujnu uspjeti vratiti i potom gledati naše reprezentativce tamo gdje im je i mjesto, a to je svjetska skupina – poručila je Babić.

mlpetrinjak/sjever.hr
26.07.2024.

Podijeli članak:

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?