Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Crna kronika

Potvrdili iz bolnice: Preminulo je sedmogodišnje dijete nakon reanimacije

Autor: Sara Smoljan
Potvrdili iz bolnice: Preminulo je sedmogodišnje dijete nakon reanimacije

Sedmogodišnje dijete preminulo je u KB Sveti duh nakon operacije krajnika.

Kako prenose vijesti.hrt.hr., dijete je sedam dana po učinjenoj tonzilektomiji na Klinici za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata KBSD i šest dana po otpustu iz bolnice, kolima Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije-ispostava Zaprešić u ranim jutarnjim satima dovezeno bez vitalnih funkcija.

Dijete je preminulo u prostoru reanimacije Objedinjenog hitnog bolničkog prijema Kliničke bolnice "Sveti Duh" u četvrtak nakon provedene reanimacije.

Bolnica je o tragičnom događaju obavijestila Ministarstvo zdravstva i II Policijsku postaju Zagreb – Črnomerec te pokrenula postupak unutarnjeg nadzora, kako bi se ispitale sve okolnosti slučaja.

Zaposlenicima bolnice koji su uključeni u proces liječenja, pružena je hitna psihološku pomoć.

Tijelo je prevezeno na Zavod za sudsko medicinsku obdukciju Medicinskog fakulteta u Zagrebu, kako bi se utvrdio točan uzrok smrti, prenose vijesti.hrt.hr.

Resorni ministar Vili Beroš potvrdio je da ga je ravnatelj KB-a Sveti duh izvijestio o događaju.

- Naložio sam unutarnji nadzor koji je sada u tijeku. Kada on bude gotov, procijenit ćemo ima li elemenata da uputim i zdravstvenu inspekciju Ministarstva zdravstva u tu zdravstvenu ustanovu. Dakle, vidjet ćemo sve elemente kada unutarnji nadzor bude gotov. Do tada ne bih mogao o detaljima samog događaja. - kratko je poručio Beroš.

foto: ilustracija
sjever.hr/vijesti.hrt.hr
26.07.2024.

Podijeli članak:

Povezani članci

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?