Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Crna kronika

Sin (65) i otac (91) napravili darmar: jedan policajcu pokušao uzeti pištolj i ugristi ga za vrat, drugi ga napao sjekirom

Autor: Martina Lončar Petrinjak
Sin (65) i otac (91) napravili darmar: jedan policajcu pokušao uzeti pištolj i ugristi ga za vrat, drugi ga napao sjekirom

Policijska uprava izvijestila je da su u srijedu, 24. srpnja, u 8 sati policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili dojavu građanina da 65-godišnjak krši mjeru opreza uspostavljanja kontakta s njim te mu šalje poruke.

Postupajući po dojavi, dvojica policijskih službenika zatekla su 65-godišnjaka na dvorištu obiteljske kuće te ga pozvali da im priđe radi obavljanja razgovora na okolnosti kršenja mjere. Isti se oglušio na pozive te se počeo udaljavati prema kući, zbog čega mu je izdana naredba da stane.

Kako se nastavio udaljavati, policijski su ga službenici sustigli te nad njime uporabili sredstva prisile tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje, zbog sprječavanja bijega i napada na njih.

Prilikom uporabe fizičke snage, muškarac je pružao aktivni otpor pokušavajući se istrgnuti iz hvata te je pokušao policijskom službeniku uzeti sredstva za vezivanje, palicu i službeni pištolj, u čemu je spriječen.

Prilikom navedenog postupanja, policijskim je službenicima s leđa prišao 91-godišnji otac 65-godišnjaka te ih počeo vući i pokušavao odmaknuti od svog sina, nakon čega je krenuo prema gospodarskoj zgradi.

Prilikom privođenja u službeno vozilo, 65-godišnjak je udario policijskog službenika u usta te ga u nekoliko navrata pokušao ugristi za vrat. Također je nekoliko puta udario u krov službenog vozila pri čemu su nastala oštećenja.

Navedeni je za vrijeme postupanja prijetio policijskim službenicima smrću. Tijekom spomenutog postupanja, iz dvorišta je prema policijskim službenicima krenuo 91-godišnjak sa sjekirom u rukama.

Isti se oglušio na njihove naredbe da se zaustavi i baci sjekiru, zbog čega mu je jedan policijski službenik istrgnuo sjekiru iz ruku, nakon čega se smirio. Obojica muškaraca su privedena u Policijsku postaju Varaždin na kriminalističko istraživanje.

Protiv 91-godišnjaka će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo Napad na službenu osobu, dok se 65-godišnjak predaje pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi i Prijetnja.

foto: ilustracija
sjever.hr
25.07.2024.

Podijeli članak:

Povezani članci

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?