Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Varaždinska regija

Na vatrogasnom natjecanju u Leskovcu Topličkom sudjelovalo 80 ekipa

Autor: Nikolina Pofuk Bajz
Na vatrogasnom natjecanju u Leskovcu Topličkom sudjelovalo 80 ekipa

Kao i svake godine, i ovoga je puta u Leskovcu Topličkom, u organizaciji DVD-a Leskovec, u subotu održano najmasovnije vatrogasno natjecanje u Varaždinskoj županiji - 22. memorijal "Kruno Modrić".

Uz memorijal, održano je i gradsko natjecanje na kojem su nastupile ekipe s područja grada, a zapovjednik DVD-a Leskovec, Dejan Denzić istaknuo je kako je na subotnjem natjecanju nastupilo ukupno 80 ekipa.

- S obzirom na to kakvo je vrijeme bilo, zadovoljni smo kako je prošlo natjecanje. Nastupilo je 80 ekipa, znači oko 800 natjecatelja. Mislim da je i ove godine to bilo najmasovnije natjecanje na području Varaždinske županije - rekao je Denzić te dodao kako je memorijal i ove godine bio dio Kupa VZVŽ za pomladak i vatrogasnu mladež, pa je tako u Leskovcu održano 4. kolo od ukupno njih šest.

Vrijedno je dodati kako je u kategoriji pomladka bilo najviše natjecateljskih ekipa, njih 36, a pobjedu je u muškoj kategoriji odnijela ekipa DVD-a Jalžabet, dok je u ženskoj kategoriji najbolja bila ekipa DVD-a Remetinec.

Što se tiče mladeži, u muškoj kategoriji pobjedu je odnijela ekipa DVD-a Novi Marof, dok je u ženskoj kategoriji najbolji bio DVD Tuhovec.

U velikoj konkurenciji odraslih, u muškoj kategoriji pobijedila je ekipa DVD-a Donji Kneginec, dok je prvo mjesto u kategoriji žena odnijela ekipa DVD-a Ribnica.

Gradonačelnica Dragica Ratković i ovoga je puta pohvalila organizaciju memorijala.

- Drago mi je da je i ove godine održano natjecanje u Leskovcu Topličkom, a ujedno je organizirano i naše gradsko natjecanje koje se svake godine održava. Moram pohvaliti DVD Leskovec na još jednoj dobroj organizaciji natjecanje, a da se radi o vrlo popularnom natjecanju pokazuje i veliki broj natjecatelja koji svake godine dolaze u Leskovec da odmjere snage s ostalim ekipama. Uz to, nastupile su ekipe i van naše županije, što samo pokazuje koliko je DVD Leskovec povezan sa ostalim Društvima i da njeguju vatrogasnu tradiciju i promoviraju vatrogastvo, ne samo u županiji, nego i van nje – poručila je gradonačelnica Ratković.

sjever.hr

25.07.2024.

Podijeli članak:

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?