Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Sport

Telebar i Mihalinec novi igrači Varteksa: "Radi se vrhunski, klub je spreman za iskorak"

Autor: Alenka Kučić
Telebar i Mihalinec novi igrači Varteksa: "Radi se vrhunski, klub je spreman za iskorak"

Nakon trenera Dražena Beseka, u NK Varteks stigla su nova pojačanja, dvojica 21-godišnjih igrača – na poziciji desnog beka igrat će Davor Telebar, a jedan od krilnih igrača bit će Niko Mihalinec.

Telebar je prošao nogometnu školu Varaždina i Hajduka, a ima i nekoliko nastupa za U16 reprezentaciju Hrvatske. Nekoliko dana trenirao je s Bumbarima, a varaždinska publika ga je mogla vidjeti i u utakmici protiv Drave Ptuj, u solidnom svijetlu.

Pozicija desnog beka je vrlo deficitarna, ona se već i u prošloj sezoni krpala, a sada je tu kvalitetno pojačanje. Posljednje dvije sezone Telebar je igrao u Poletu Sveti Martin, osvojio dva naslova i dva Međimurska kupa.

Davor inače živi u Strmcu Podravskom, stoga će mu Hrašćica biti znatno bliže od Svetog Martina. No, nije to bilo presudno da je odabrao Varteks.

-Dopala mi se ambicija, naročito planovi da bi igrali ligu više. Tu su naravno, i navijači i cijela klima oko kluba. Mislim da će to biti jako dobro, a i domaći sam, blizu – ističe Telebar.

Ovaj mladi bočni igrač je kao dječak igrao za Orač i Dravu iz Strmca, a potom preselio u Zavrč, da bi preko Varaždina stigao u Hajduk. Tri i pol godine je bio u Splitu, a potom se ponovno vratio u Varaždin te završio ovdje juniorski staž, nakon čega su uslijedile dvije sezone u Poletu.

-Čeka nas sigurno odličan rad, vidi se da je Dražen Besek veliko trenersko ime. No sve je na nama samima, da sad napravimo najviše moguće, svaki za sebe, ali i svi zajedno kao ekipa, i da pokažemo da vrijedimo – zaključuje novi desni bočni Varteksa, Davor Telebar.

Niko je lani nosio dres Radnika iz Križevaca

Niko Mihalinec lani je nosio dres Radnika, a nekad je bio prvi reprezentativac, koji je iz dresa Varteksa dogurao do 'repke'.

Zapravo, Niko se vratio u klub u kojem je napravio možda i ključne korake u karijeri.

-Pa da, ovo je svojevrsni povratak doma, u moj najdraži klub. Varteks je moj klub. Sve bitno sam zapravo naučio ovdje, ključna nogometna znanja stekao sa upravo u Varteksu. Tu sam se sreo s ozbiljnijim radom, sve kasnije je bilo samo nadogradnja tih temelja. Trenirao sam dva puta dnevno, s trenerom Denisom Vidačekom – izjavio je novi prvotimac seniorske ekipe.

Niko je kao dječak stigao iz Budućnosti Vidovca, te proveo dvije godine trenirajući u Jalkovcu. Vrijednim radom stigao je i do U15 reprezentacije Hrvatske, gdje je bio prvi, a do danas i jedini igrač koji je u dresu Varteksa dogurao do reprezentacije. Godinu dan proveo je u Varaždinu te potom tri u splitskom Hajduku, od mlađih kadeta do ulaznih juniora.

U takvoj konkurenciji, a spomenimo da je ta generacija Hajdukovih juniora igrala i Juniorsku ligu prvaka, nije se mogao nametnuti, a želio je igrati pa je stigao u Slaven Belupo, gdje je odigrao cijelu sezonu Prve juniorske lige. Nakon toga poznato je, sezona Poleta Svetog Martina na Muri. Zanimljivo, kao član Poleta, prije dvije sezone, zabio je 'svojim' Bumbarima čak tri gola.

I eto, sada je ovo svojevrsni novi početak u redovima Varteksa.

- Vjerojatno je i ljubav prema klubu bila presudna, ta emocija. Jer mogao sam i ja tražiti neke probe, neke sredine druge, ali čim mi je predstavljen projekt, nisam mnogo dvojio. Doveden je i fenomenalan trener, radi se vrhunski, mislim da je Varteks spreman za iskorak – ističe Niko.

izvor i foto: nk varteks
sjever.hr
24.07.2024.

Podijeli članak:

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?