Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Zagorje

Povelja za životno djelo Općina Konjščina dodijeliti će Darku Curišu i Borislavu Prugovečkom

Autor: Nikolina Pofuk Bajz
Povelja za životno djelo Općina Konjščina dodijeliti će Darku Curišu i Borislavu Prugovečkom

Prijedlog i odluka o dodjeli priznanja Općine Konjščina u 2024. bila je glavna tema 33. sjednice Općinskog vijeća Općine Konjščina održane u utorak 23. srpnja.

Nakon usvajanja Skraćenog zapisnika s 32. sjednice Općinskog vijeća, na red je stigla rasprava o dodjeli priznanja, a ove godine povelju za životno djelo dobiti će Darko Curiš za 100 dobrovoljnih darivanja krvi te Borislav Prugovečki posmrtno, za nesebičnu pomoć i rad s mladima te za doprinos u razvoju općine Konjščina.

Nagrade Općine Konjščina pripasti će Povijesno-plesnoj udruzi Kontea za doprinos u razvoju projekata u djelatnosti kulture i promocije općine te Odredu izviđača Ivančica Konjščina za svoj rad s djecom i mladima te za nesebičnu pomoć i uključivanje u sva događanja u općini.

Zahvalnicu Općine Konjščina dobiti će Klara Curiš i Emina Margetić za izuzetna sportska postignuća u kategoriji mažoretkinja, zatim Erika Mikleušević za izuzetna sportska postignuća u kategoriji plesa te Lorena Jakopović za postizanje izvrsnih uspjeha u cheerleadingu i promociji općine Konjščina u inozemstvu.

Od djece i mladih zahvalnicu će još dobiti i Nikola Žeželj za postizanje izuzetnih rezultata u tenisu te promociji općine te Fran Hruškar za promociju općine na međunarodnim izložbama inovacija u području strojarstva.

Od ostalih, zahvalnicu Općine dobiti će Rajko Vidak za nesebičnu pomoć, aktivnost i rad u Mjesnom odboru Jelovec, zatim Karate klub Konjščina za postizanje izvrsnih rezultata i promociju općine, Vedre Note za promociju općine i postizanje odličnih rezultata na natjecanjima Dječjih zborova te Vinko Ferenčić za osobite uspjehe u području pčelarstva te promocije općine u zemlji i inozemstvu.

Općinska priznanja dodijeliti će se povodom dana obilježavanja Dana općine Konjščina i župe sv. Dominika 8. kolovoza.

sjever.hr

24.07.2024.

Podijeli članak:

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?