Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Zagorje

Krapinsko-zagorska županija aktivnije krenula u razvijanje „outdoor” turizma, Kolar: U sljedeće četiri godine ulaganja će biti usmjerena upravo u tu infrastrukturu

Autor: Nikolina Pofuk Bajz
Krapinsko-zagorska županija aktivnije krenula u razvijanje „outdoor” turizma, Kolar: U sljedeće četiri godine ulaganja će biti usmjerena upravo u tu infrastrukturu

Krapinsko-zagorska županija u srijedu je na konferenciji za medije predstavila biciklistički kamp u sklopu projekta Biciklom kroz srce Zagorja, kao i ulaganja u biciklističku infrastrukturu na području županije.

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar tom je prilikom zahvalio prijateljima iz Slovenije, Biciklističkom klubu Ljubljana Gusto Santic, što su odabrali Zagorje za svoj kamp.

- Promatrajući ono što se događalo u Sloveniji kroz prvu financijsku omotnicu koja nam je bila na raspolaganju, već je onda bio jasan smjer i jasna strategija razvoja gdje se strahovito puno ulagalo u biciklističke staze, vjerojatno više u turističke svrhe, nego za profesionalno bavljenje biciklizmom. No čitava klima koja je stvarana dovela je do toga da je danas Slovenija toliko jaka u biciklizmu kao sportu - rekao je Kolar istaknuvši kako vjeruje da najbolje slovenske primjer mogu prenijeti i u Zagorje.

- Već duže vremena radimo na razvoju biciklističkih staza, za tu vrstu turizma i imamo uvjete, no uvjeti koje nam je pružila priroda nisu sami po sebi dovoljni, već je izuzetno bitno da imate infrastrukturu i popratne sadržaje. Mi smo za popratne sadržaje napravili ogroman iskorak, ali kaskamo za određenom infrastrukturom - objasnio je Kolar dodavši kako će ulaganja Županije u sljedećem četverogodišnjem razdoblju biti usmjerena upravo na tu infrastrukturu.

- To je naš cilj koji smo si postavili, kao Županija i kao Turistička zajednica u sljedeće četiri godine - poručio je župan.

Osvrnuo se i na nedostatak jakog biciklističkog kluba u Zagorju, istaknuvši kako će se razvojem infrastrukture i destinacije možda krenuti s formiranjem jednog kluba koji bi mogao kroz određeni period biti značajan u sportskim rezultatima na području Hrvatske.

- Ja ovdje nudim pomoć Krapinsko-zagorske županije i oko formiranja kluba i oko financiranja kluba - rekao je Kolar.

Voditeljica ureda Turističke zajednice KZŽ Sanja Škrinjar istaknula je kako su posljednjih godina aktivnije krenuli u brendiranje outdoor priče Zagorja.

- Uložena su sredstva u izradu projekata za 17 bike staza. U ovom trenutku, uloženo je, s naše strane, 258 tisuća eura, zajedno s HTZ-om, a sigurna sam da toliki iznos još uložen dodatno od svih sudionika na području Krapinsko-zagorske županije - rekla je Škrinjar dodavši kako im je cilj staviti aktivni turizam u sam vrh njihove ponude.

- Radimo sve da to doprije do što većeg broja potencijalnih gostiju. Vjerujem da ćemo u istom ton tonu i nastaviti - rekla je Škrinjar te napomenula kako im je cilj da sve aktivnosti i najave događanja stave "pod jednu kapu" jer smatra da se zajednički može postići puno više.

- Biti ćemo kroz koju godinu top - rekla je Škrinjar.

Načelnik Općine Sveti Križ Začretje Marko Kos, koji je ujedno bio i domaćin konferencija održane na OPG-u Kos, rekao je kako mu je drago što se slika kvalitetnog slovenskog turizma precrtava i u zagorsko područje.

- Izuzetno mi je drago da kvalitetna turistička ponuda i ono sve što možemo pružiti na ovom području dopunjavamo zdravljem, zdravim obrocima, dobrim početkom dana uz domaće sokove, domaće namirnice. Nastavlja se na treningu na cestama, opet imamo sadržaj u kojima se naši sportaši, rekreativci mogu opustiti i sve skupa se stvara cjelovita ponuda iliti kompletna turistička ponuda na prostoru Krapinske-zagorske županije - rekao je Kos dodavši kako mu je izuzetno drago što sudjeluje u ovom projekt.

- Mi u Začretju probali smo sa malim biciklističkim stazama spajati sa gradom Zabokom. To je u nekakvim početcima, jedan dio smo odradili, jedan dio se odrađuje. Vjerujem da tu vrstu sadržaja već upotpunjavamo i dobivamo pozitivne komentare i zdravu sliku zagorskog turizma – rekao je Kos.

Dodajmo da su na konferenciji za medije prisutni bili i direktor i sportski direktor Biciklističkog klubu Ljubljana Gusto Santic, Tomaž Poljanec i Luka Žele te član kluba i sudionik kampa Viktor Potočki, aktualni i četverostruki prvak Hrvatske. Uz njih, konferenciji je prisustvovao i gradonačelnik Grada Pregrade i predsjednik TZ-a područja Srca Zagorja Marko Vešligaj.

n.p.bajz/sjever.hr

24.07.2024.

Podijeli članak:

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?