Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Hrvatska i svijet

I srijeda nam donosi sunce, ali mogući su i pljuskovi s grmljavinom – evo kada i gdje

Autor: Alenka Kučić
I srijeda nam donosi sunce, ali mogući su i pljuskovi s grmljavinom – evo kada i gdje

Državni hidrometeorološki zavod objavio je da će u srijedu na kopnu biti djelomice sunčano, kiša te izraženi pljuskovi s grmljavinom mogući su ujutro u središnjim i istočnim predjelima, a zatim i drugdje.

Na Jadranu većinom sunčano, ali ne i posve stabilno uz najveću vjerojatnost za pljusak na jugu.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, na udare osobito u Slavoniji prolazno jak. Na moru umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, poslijepodne prolazno i sjeverozapadni vjetar.

Najniža temperatura zraka od 15 do 20, na moru od 22 do 28 °C. Najviša dnevna od 25 do 30 °C, na Jadranu od 31 do 35 °C.

Biometeorološka prognoza za srijedu

Biometeorološke prilike bit će najpovoljnije na sjevernom Jadranu gdje meteoropati i kronični bolesnici ne bi trebali osjećati tegobe uzrokovane vremenom.

Zbog nestabilnog vremena i prolaska fronti preko naših krajeva, u istočnoj i gorskoj Hrvatskoj biometeorološke prilike neće biti sasvim povoljne, dok će razmjerno nepovoljne biti u središnjoj Hrvatskoj gdje su moguće i poteškoće sa snom u noći na srijedu. Razmjerno nepovoljno bit će i na južnom Jadranu gdje visoke temperature zraka tijekom noći mogu kvariti san i noćni odmor.

Nestabilnosti u drugom dijelu dana na krajnjem jugu Hrvatske mnogima mogu kvariti raspoloženje. Ljudi osjetljivi na vrijeme mogu se žaliti na manjak energije i koncentracije te umor.

sjever.hr/meteo.hr
24.07.2024.

Podijeli članak:

Povezani članci

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?