Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Hrvatska i svijet

Hrvatske sportske reprezentacije krenule prema Parizu na Olimpijske igre

Autor: Sara Smoljan
Hrvatske sportske reprezentacije krenule prema Parizu na Olimpijske igre

Danas su prema Parizu otputovale hrvatske vaterpolska i rukometna reprezentacija te muški stolnotenisači kako bi sudjelovali na Olimpijskim igrama koje službeno započinju za dva dana.

Vaterpolisti u lovu na treću uzastopnu medalju

Kako piše sport.hrt.hr, Hrvatska vaterpolska reprezentacija, poznata kao "Barakude", traži svoju treću uzastopnu medalju na velikim natjecanjima. Nakon osvajanja srebra na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj i zlata na Svjetskom prvenstvu u Kataru, cilja na ukupno četvrtu olimpijsku medalju, nakon zlata u Londonu 2012. godine te srebra u Atlanti 1996. godine i Riju 2016. godine.

Rukometaši pred izazovom osvajanja medalje nakon 12 godina

Hrvatski rukometaši također traže svoju četvrtu olimpijsku medalju, ali nakon 12 godina. Posljednji put su osvojili broncu u Londonu, uz prethodna dva zlata iz Atlante i Atene. Pod vodstvom Dagura Sigurdssona, ekipa je sastavljena većinom od igrača bez olimpijskog iskustva, jer su propustili Igre u Tokiju prije tri godine.

Stolnotenisači i stolnotenisačice na olimpijskoj pozornici

Mušku stolnotenisku reprezentaciju čine Andrej Gaćina, Filip Zeljko i Tomislav Pucar, koji će nastupiti u ekipnom natjecanju, dok će Gaćina i Pucar sudjelovati i pojedinačno.

Ivana Malobabić će debitirati u ženskom singlu, a putuje u Pariz sutra.

Direktor Ureda za programe lokalnog sporta Hrvoje Balen poželio je uspjeh olimpijcima, a šef HOO-ove misije u Parizu, Damir Šegota, otputovao je s njima.

Druga skupina sportaša, uključujući tenisače Nikolu Mektića i Matu Pavića te predstavnike plivanja i judoa, putuje u srijedu popodne, prenosi sport.hrt.hr.

foto: ilustracija
sjever.hr/sport.hrt.hr
24.07.2024.

Podijeli članak:

Povezani članci

/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?