Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Hrvatska i svijet

VRIJEME DANAS: temperature još ne padaju, ali očekujte kratke pljuskove

Autor: Ema Rukav
VRIJEME DANAS: temperature još ne padaju, ali očekujte kratke pljuskove

Prema prognozama, dan će biti idealan za boravak na plažama duž Jadrana, dok će u unutrašnjosti, unatoč oblačnosti, biti ugodno toplo. Budite spremni na mogućnost kratkotrajnih pljuskova ako se nalazite u kontinentalnim područjima.

Danas nas duž obale očekuje pretežno sunčano vrijeme dok će u unutrašnjosti prevladavati oblačnije nebo. Poslijepodne u rijetkim dijelovima unutrašnjosti moguće su kratkotrajne pljuskove.

Vjetar na kopnu će biti slab do umjeren, pretežno sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu će umjerena do jaka bura malo oslabiti i okrenuti na sjeverozapadnjak.

Jutarnje temperature zraka kreću se od 17 do 22 °C na kopnu, dok će na moru biti toplije, s temperaturama između 22 i 27 °C. Najviše dnevne temperature očekuju se u rasponu od 29 do 34 °C.

Biometeorološka prognoza

Slično kao i prethodnog dana, biometeorološke prilike će biti uglavnom povoljne. Najtoplije će biti na Jadranu, pa upozoravamo kronične bolesnike da izbjegavaju napore, osobito u najtoplijem dijelu dana. Uz laganu prehranu, dovoljno tekućine i zaštitu od UV zračenja, kod meteoropata se ne očekuju veće tegobe.

foto: ilustracija

sjever.hr/meteo.hr 23.07.2024.

Podijeli članak:

Povezani članci

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?