Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Crna kronika

Upozorenje odvjetnika: „Kad vas zaustavi policija nikada im nemojte odgovarati na ovo pitanje”

Autor: Alenka Kučić
Upozorenje odvjetnika: „Kad vas zaustavi policija nikada im nemojte odgovarati na ovo pitanje”

Moglo bi vas iznenaditi, ali kad malo razmislite, definitivno ima smisla – na ovo pitanje ne biste trebali odgovoriti pod bilo kojim uvjetima kada vas policija zaustavi.

Često ljudi osjećaju nervozu kada ih policija zaustavi na cesti, no važno je znati svoja prava i kako se zaštititi. Poznat kao @tiktokstreetlawyer na TikToku, ovaj pravni stručnjak često objašnjava zakone i dijeli pravne savjete, a njegov viralni video, koji je prikupio više od 1,3 milijuna pregleda, objašnjava što nikada ne biste trebali reći policajcu koji vas zaustavi, piše LADBible, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Iznenađujuće, to nema veze s alkoholom ili skrivanjem stvari u prtljažniku, već s naizgled bezopasnim pitanjem koje vam policija može postaviti:

-Pitanje na koje nemojte odgovarati je: „Znate li zašto sam vas zaustavio?”

-Ne znate što policajac misli, zar ne? Zašto onda odgovarati bez da vam on da neke informacije – upitao je odvjetnik, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Ako mislite da samo žele da prepoznate prekršaj koji ste učinili, odvjetnik upozorava da nije tako jednostavno. Problem s tim pitanjem je da može biti trik pitanje. Policajci ga koriste kako bi vozače uhvatili nespremne i natjerali ih da priznaju prekršaj, čak i ako nemaju dokaza za to.

Ima smisla jer ako odgovorite „zato što sam prošao kroz crveno svjetlo”, ili „zato što sam prebrzo vozio”, upravo ste priznali više prekršaja, a policajac možda nije imao dokaze niti za jedan, objasnio je odvjetnik.

sjever.hr/slobodnadalmacija.hr
23.07.2024.

Podijeli članak:

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?