Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Varaždinska regija

Jenkač potpisao ugovor o dodjeli sredstava s Udrugom za pomoć djeci i obiteljima Ana

Autor: Nikolina Pofuk Bajz
Jenkač potpisao ugovor o dodjeli sredstava s Udrugom za pomoć djeci i obiteljima Ana

Novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač i Ana Duga, predsjednica udruge Ana - udruga za pomoć djeci i obiteljima, potpisali su Ugovor o dodjeli financijskih sredstava udruzi Ana.

Sredstva su namijenjena za radionice za djecu, koje su se dosada uspješno provodile u Varaždinu, te će se sada održavati i u Novom Marofu stoga iz Udruge pozivaju roditelje sa područja Novog Marofa da uključe djecu u radionice.

Radi se o radionicama na kojima će djeca imati mogućnost izražavanja na papiru, pa će tako crtati bojati, imati će kulinarske radionice, radionice o zanimljivostima Novog Marofa. Na radionicama će se ujedno pomagati djeci u pripremi za školu i savladavanju školskog gradiva.

- Ovaj program je jako dobar za socijalizaciju djece, posebno je koristan za djecu s posebnim potrebama, problemima u ponašanju i invaliditetom. Jako sam zadovoljna što sam sa gradonačelnikom Sinišom Jenkačom potpisala ugovor i pozivam studente iz Novog Marofa da se uključe u program, kao i roditelje da uključe svoju djecu u Novom Marofu. Radionice su zamišljene da budu i zabavne i edukativne. Radionice su benefit, kako za djecu koja usvajaju nova znanja i vještine, tako i za studente koji si zarade za svoje studentske potrebe i steknu iskustvo u radu s djecom. Obavijestit ćemo javnost o terminima održavanja radionica za djecu u Novom Marofu. -rekla je Ana Duga iz Udruge.

Potpisivanjem ugovora zadovoljan je i gradonačelnik Jenkač.

- Ulaganje u razvoj djece i pomoć roditeljima uz istovremenu potporu i studentima vidim kao dobro ulaganje u dobru budućnost Grada Novog Marofa. Ove godine je Grad Novi Marof uložio 76 tisuća eura u udruge i pozivam da građani grada Novog Marofa dobro iskoriste taj novac. Želja mi je da djeca iz Novog Marofa iskoriste ovu šansu za što bolje rezultate u razvoju i obrazovanju, a studenti da ostanu kad završe studij u gradu Novom Marofu. Želim uspjeha predsjednici Ani Duga na uspješnoj realizaciji projekta - rekao je Jenkač.

sjever.hr

23.07.2024.

Podijeli članak:

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?