Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Sport

Velike promjene u hrvatskom nogometu: Vida iz repke odlazi, Rakitić u Hajduk dolazi

Autor: Alenka Kučić
Velike promjene u hrvatskom nogometu: Vida iz repke odlazi, Rakitić u Hajduk dolazi

Dokapetan Vatrenih, Domagoj Vida, oprostio se od igranja na za hrvatsku reprezentaciju. 35-godišnji stoper svoju je odluku obznanio predsjedniku HNS-a Marijanu Kustiću i izborniku Zlatku Daliću, a potom se od javnosti i navijača oprostio prigodnim pismom.

Vida je u ‘najdražem dresu‘ odigrao 105 utakmica i postigao četiri gola, pišu Sportske novosti. Bio je jedan od stožernih igrača u povijesnom hrvatskom pohodu do srebrene medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018.
Članom reprezentacije bio je i na zadnja dva velika natjecanja, na mundijalu u Katru, gdje su se Vatreni okrunili brončanim odličjem, i na netom završenom Euru u Njemačkoj, no na istima nije zaigrao. Svoj posljednji nastup za nacionalnu vrstu imao je u lipnju, u 3:0 slavlju nad Sjevernom Makedonijom u prijateljskoj utakmici.

Rakitić potpisao za Hajduk

Ivan Rakitić novi je igrač Hajduka, objavile su Sportske novosti. Saga koja je trajala tjednima konačno je dobila svoj kraj te je legendarni veznjak pojačao Splićane. Hajduk je točno u ponoć na svojim službenim kanalima predstavio Rakitića.

Osvajač svjetskog srebra iz 2018. je dogovorio sporazumni rastanak s Al Shababom, po kojem se odrekao ogromnog novca kako bi došao u Split. Rakitić je u karijeri igrao za Basel, Schalke, Sevillu i Barcelonu, a u Saudijskoj Arabiji je bio od siječnja ove godine. Za Al Shabab odigrao osam utakmica te zabio jedan gol uz jednu asistenciju.

screenshot/youtube
sjever.hr/sportske.jutarnji.hr
21.07.2024.

Podijeli članak:

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?