Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Zagorje

HDZ KZŽ: Za 26 projekata na području Krapinsko-zagorske županije osigurano više od 800 tisuća eura

Autor: Alenka Kučić
HDZ KZŽ: Za 26 projekata na području Krapinsko-zagorske županije osigurano više od 800 tisuća eura

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine za projekte razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda osiguralo je za cijelu Hrvatsku iznos od 10,5 milijuna eura. Od ukupno 352 projekta za gradove i općine na području Krapinsko-zagorske županije odobreno je njih 26.

U cijelosti prenosimo priopćenje ŽO HDZ-a Krapinsko-zagorske županije:

-Nakon provedene administrativne provjere pristiglih zahtjeva proveden je postupak vrednovanja i ocjenjivanja od strane u tu svrhu formiranog Povjerenstva Ministarstva. Odobrena su 352 projekta koji će se sufinancirati s ukupnim iznosom od 10.523.400,00 eura. Od tog iznosa za projekte na području Krapinsko-zagorske županije odobreno je njih 26 u iznosu od 807.700,00 eura - kazao je saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Krapinsko-zagorske županije Zoran Gregurović.

-Projekti su odobreni za 26 grada i općina s područja županije. U nekoliko navrata u svojim javnim nastupima kazao sam kako Vladi Andreja Plenkovića nije važno tko je u vlasti u kojem gradu ili općini. Ova Vlada u fokusu ima ravnomjeran razvoj svih dijelova naše Hrvatske pa tako i Krapinsko-zagorske županije. Odluka Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine da odobri projekte za 26 gradova i općina u Zagorju potvrda je te politike - zaključio je saborski zastupnik.

Što se tiče samog natječaja riječ je o projektima koji će poticati ili pridonositi boljem obavljanju kako komunalnih djelatnosti i pružanju odnosno isporuci komunalnih usluga, tako i aktivnosti na realizaciji svih drugih projekata koji će pridonijeti poboljšanju javnih usluga i većoj kvaliteti življenja stanovnika na području pojedine jedinice lokalne samouprave. 

Sredstva za projekte dobili su gradovi Zlatar, Klanjec, Pregrada i Donja Stubica te općine Veliko Trgovišće, Budinščina, Petrovsko, Đurmanec, Marija Bistrica, Jesenje, Mihovljan, Tuhelj, Novi Golubovec, Zlatar Bistrica, Kumrovec, Radoboj, Mače, Hrašćina, Sveti Križ Začretje, Lobor, Desinić, Konjščina, Zagorska Sela, Kraljevec na Sutli, Gornja Stubica i Bedekovčina.

sjever.hr
21.07.2024.

Podijeli članak:

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?