Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Zagorje

Milanović u Krapinskim Toplicama - koristite EU novac jer to neće trajati zadugo!!!!!

Autor: Siniša Kalajdžija
Milanović u Krapinskim Toplicama - koristite EU novac jer to neće trajati zadugo!!!!!

Predsjednik RH-a Zoran Milanović po tko zna koji put poručio je da neka se maksimalno koristi EU novac je to neće trajati zadugo. Ovoga puta poručio je to u Krapinskim Toplicama na svečanoj sjednici u povodu Dana općine uz poruku da je to novac koji se dobiva ali i da ne treba biti pretjerano zahvalan nikome na tom novcu jer je novac, smatra predsjednik, nešto što nam pripada.

-Mi te peneze ne dobivamo zato jer nas netko previše voli nego zato da bi od nas dobio ono što mu treba. To je slobodno tržište na kojem će raditi što hoće, koliko hoće a mi na to nemamo nikakvog utjecaja. To su pravila igre na koja smo pristali. Nitko nas nije prevario - poruka je Milanovića koji smatra da općine poput Krapinskih Toplica imaju priliku u eu novcu jer za razliku od općina na moru imaju manji izvorni proračun odnosno manje novaca.

-Ovdje je potrebna veća požrtvovnost da bi se nešto stvorilo, napravilo i prodalo, ovdje se ne živi od rente - rekao je Milanović.

Župan Željko Kolar kazao je da mještani općine imaju sreću što u Općini postoji Specijalna bolnica Krapinske Toplice u kojoj radi veliki broj mještana. Naglasio je da povelja odaje priznanje ljudima koji rade u toj ustanovi koji spašavaju živote ljudima ali i vraćaju te ljude svojim obiteljima i sredinama u kojima rade.

Pohvalio je veliki broj projekata gdje je prije svega naglasio investiciju u Specijalnu bolnicu od 10 milijuna eura što je uloženo u energetsku obnovu bolnice i racionalno korištenja energije. Najavio je i skoro pokretanje natječaja za obnovu starog dijela bolnice vrijednosti oko 18 milijuna eura.

Javno je pozvao Vladu RH-a da se kroz mehanizam za oporavak i otpornost realizira projekt Centar za zdravlje srca i mozga u Krapinskim Toplicama za koji je u potpunosti pripremljena dokumentacija. Također, najavio je i investiciju izgradnja centra za djecu s posebnim potrebama. I ta se investicija mjeru u iznosu od 18 milijuna eura. Dodao je i ulaganje u objekt škole te izgradnju nove sportske dvorane. Što se tiče izgradnje dvorane Kolar je najavio da će se izgraditi trodijelna dvorana gdje će sa značajnim sredstvima sudjelovati Županija.

-Uglavnom u sljedećih pet godina očekujem investicije na području Krapinskih Toplica u iznosu od 100 milijuna eura- zaključio je Kolar.

Načelnica Općine, Gordana Jureković, naglasila je kako se općina kreće u smjeru napretka, razvoja i modernizacije te iz dana u dan Općina postaje mjesto sve ugodnijeg života.

s.kalajdžija/sjever.hr 18.07.2024.

Podijeli članak:

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?