Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Međimurje

U Međimurju održan međunarodni seminar sa svjetski poznatim antropozofima koji je okupio sudionika iz deset različitih zemalja

Autor: Nikolina Pofuk Bajz
U Međimurju održan međunarodni seminar sa svjetski poznatim antropozofima koji je okupio sudionika iz deset različitih zemalja

Od četvrtka do subote u Čakovcu se održao međunarodni seminar koji su predvodili svjetski poznati predavači Peter Selg, poznat po svojim radovima iz područja medicinske antropozofije i Constanza Kaliks, ugledna predavačica i istraživačica na području antropozofije i waldorfske pedagogije.

Ovaj trodnevni događaj okupio je sudionike iz deset različitih zemalja te ponudio bogat program koji je uključivao predavanja, euritmijske predstave te posjete značajnim lokacijama vezanim za život i rad dr . Rudolfa Steinera. Navedeni događaj organiziralo je Antropozofsko društvo „Marija Sofija“ iz Zagreba u suradnji s antropozofskim društvima Austrije i Njemačke, te ustanovom Centar dr. Rudolfa Steinera iz Donjeg Kraljevca.

Na svečanom otvorenju međunarodnog seminara uz Darka Znaora predsjednika Antropozofskog društva Hrvatske i Gerharda Stockera glavnog tajnika Antropozofskog društva Njemačke, sudionike je pozdravio i župan Međimurske županije, Matija Posavec koji je izrazio zadovoljstvo što Međimurje ima priliku ugostiti ovako važan događaj u svijetu antropozofije i Steinerovog nauka te pozvao sudionike da ponovo posjete Međimurje, ističući prirodne ljepote i kulturno bogatstvo regije.

Događaj je obuhvatio raznovrsna predavanja i euritmijske radionice koje su pružile dublji uvid u ostavštinu dr. Rudolfa Steinera.

Osim predavanja, poseban naglasak seminara bio je na euritmijskim predstavama. Ova jedinstvena umjetnička forma, koja kombinira pokret, glazbu i govor, bila je prikazana kroz nekoliko dojmljivih izvedbi koje su dodatno obogatile program i pružile sudionicima poseban estetski doživljaj. Posebnu notu seminara dao je nastup Mihe Pogačnika, poznatog slovenskog violinista i kulturnog ambasadora Republike Slovenije čije je izvedba dodatno obogatila program seminara, pružajući sudionicima jedinstveno umjetničko iskustvo.

U sklopu seminara, sudionici su posjetili ustanovu Centar dr. Rudolfa Steinera i njegovu rodnu kuću u Donjem Kraljevcu. O aktivnostima i djelokrugu rada ustanove upoznala ih je ravnateljica Centra, Dijana Posavec.

Međunarodni seminar u Čakovcu pokazao se kao značajan događaj koji je uspješno povezao stručnjake i entuzijaste antropozofije iz različitih dijelova svijeta. Kroz kombinaciju edukativnih i umjetničkih sadržaja sudionici su dobili jedinstvenu priliku za učenje i inspiraciju, čime je seminar postavio čvrste temelje za buduće inicijative i suradnje.

sjever.hr

17.07.2024.

Podijeli članak:

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?