Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Hrvatska i svijet

Pravo osvježenje stiže pljuskovima, može biti i grmljavine

Autor: Marijana Sopek
Pravo osvježenje stiže pljuskovima, može biti i grmljavine

Prema prognozi meteorologinje Tee Blažević, srijeda je započela obiljem sunca i visokim temperaturama, koje već sada dostižu 30 stupnjeva u Dalmaciji. Na splitskom aerodromu temperatura se tijekom noći nije spuštala ispod 30 stupnjeva, što nije iznenađujuće s obzirom na trenutne vremenske uvjete.

Kako prenosi n1info.hr, zbog sve toplijih noći i vrlo visokih dnevnih temperatura, cijela obala i dalje je pod najvišim stupnjem upozorenja na vrućinu. U unutrašnjosti se očekuje lokalno osvježenje u obliku pljuskova, koji mogu biti izraženiji i praćeni grmljavinom. Također, moguće su lokalne nepogode, na što upozorava sustav Meteoalarm Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Nestabilno vrijeme u unutrašnjosti očekuje se i u drugom dijelu tjedna. Na Jadranu će se vrućina nastaviti, što će dodatno pojačati negativan utjecaj toplinskog vala na zdravlje ljudi. Temperature će rasti i do 40 stupnjeva u dijelovima Dalmacije, prenosi n1info.hr.

U subotu će pljuskovi s grmljavinom biti učestaliji, i to ne samo u unutrašnjosti, nego i duž Jadrana. Vrućina će ipak malo popustiti, osobito u unutrašnjosti, dok će nedjelja biti stabilnija.

sjever.hr/n1info.hr
17.07.2024.

Podijeli članak:

Povezani članci

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?