Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Međimurje

Međimurje među regijama vodećim po ulaganjima u turizam – Župan Posavec: Cilj nam je promovirati naše posebnosti

Autor: Alenka Kučić
Međimurje među regijama vodećim po ulaganjima u turizam – Župan Posavec: Cilj nam je promovirati naše posebnosti

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, Međimurje je među vodećim po ulaganju u turizam. Turistički uzlet prisutan je desetak godina, te okrunjen oznakom Green Destination, koju Međimurska županija nosi kao jedina regija u Hrvatskoj za održivi turizam.

Na svojem profilu na društvenoj mreži župan Matija Posavec podsjetio je da je u riznicu turističkih nagrada nedavno stiglo i novo priznanje za destinaciju godine u kontinentalnom turizmu te osvojilo nagradu Simply the best.

-Međimurje sve svoje posjetitelje osvaja idiličnim krajolicima, bogatom kulturnom baštinom, enogastronomijom, ali i inovativnim turističkim doživljajima. Rezultata ne bi bilo bez dobre strategije, snažne podrške pojedincima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima kojima se potiče razvijanje turističkih projekata i razvoj novih turističkih proizvoda na svom području – ističe Posavec.

Brojke govore o trendu rasta posjetitelja koji su premašili brojku od 220.000 noćenja godišnje.

-Njegujemo paralelne razvojne smjerove i u turizmu, zato predano ulažemo i u interpretacijske centre s ciljem promocije našega kraja kojima predstavljamo veliko bogatstvo naše tradicije, kao razvoj jedinstvene mreže interpretacijskih centara u okviru koncepta Ekomuzeja Međimurje malo – napisao je župan Posavec.

izvor i foto: fb - m. posavec
sjever.hr
15.07.2024.

Podijeli članak:

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?