Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Zagorje

SREĆA I VESELJE: Gradonačelnik Brlek primio i darivao šestero malih Klanjčana

Autor: Ivana Belošević
SREĆA I VESELJE: Gradonačelnik Brlek primio i darivao šestero malih Klanjčana

Gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek i predsjednica Gradskog vijeća Mirjana Smičić Slovenec održali su prijem za roditelje i novorođenčad rođenu u prvih šest mjeseci 2024. godine. Uz njih, mališane je dočekala i ravnateljica klanječke Gradske knjižnice Adrijana Čelec.

Uz čestitke, roditelji šestero novorođenih malih sugrađana primili su i financijsku potporu Grada koja iznosi 265,45 eura za prvo dijete, 398,17 eura za drugo, 530,89 eura za treće, a za svako sljedeće dijete potpora se povećava za 132,72 eura.

Uz čestitku i želju da mališani budu prije svega zdravi i rastu okruženi pažnjom i ljubavlju, gradonačelnik je upoznao roditelje s programima kojima Grad Klanjec nastoji poboljšati kvalitetu života mladih roditelja i najmlađih sugrađana. Tijekom ove godine uredit će se i opremiti novim spravama dječje igralište u Spomen-parku znamenitih Klanjčana (kod starog vrtića) za što je Grad Klanjec dobio na natječaju Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade 19 tisuća eura, a svakako će se nastojati riješiti i pitanje zemljišta za igralište u Gredicama.

Gradonačelnik i predsjednica vijeća složili su se i da je u idućoj godini svakako nužno povećati iznose financijske potpore na koji roditelji imaju pravo pri rođenje djeteta jer su u međuvremenu troškovi života znatno porasli.

Mirjana Smičić Slovenec još je jednom pozvala roditelje da aktivno promišljaju što im je potrebno za kvalitetan život u gradu i sretno i zadovoljno odrastanje njihove djece te da svaku svoju ideju, prijedlog pa i kritiku otvoreno podijele s gradskim čelnicima, a sve kako bi zajedno stvarali što bolje uvjete za najmlađe stanovnike.

Ravnateljica Gradske knjižnice pozvala je roditelje da što više koriste trogodišnje besplatno članstvo u knjižnici koje se i do sada pokazalo kao pun pogodak, a najavila je i da će već u kolovozu krenuti novi ciklus zanimljivih aktivnosti za najmlađe, ali i njihove roditelje, u organizaciji Knjižnice.

sjever.hr 13.07.2024.

Podijeli članak:

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?