Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Varaždinska regija

HNS uputio apel Gradu Varaždinu: Spasite Varteks, solidarnost i zajedništvo u ovim su trenucima ključni

Autor: Alenka Kučić
HNS uputio apel Gradu Varaždinu: Spasite Varteks, solidarnost i zajedništvo u ovim su trenucima ključni

U cijelosti prenosimo priopćenje koje je na adresu naše redakcije pristiglo iz Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata.

-S velikim žaljenjem primili smo vijest o pokretanju stečajnog postupka nad Varteksom, tvrtkom koja je desetljećima bila sinonim za naš grad i značajan dio naše industrijske baštine. Varteks nije bio samo gospodarski subjekt, već i simbol zajedništva, rada i inovacije.

Hrvatska narodna stranka (HNS) oduvijek je bila uz Varteks. Podsjetimo, 2013. godine, uz podršku tadašnje Vlade, gradonačelnika Habuša i župana Štromara, Varteksu je osigurano dodatno financiranje putem Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR), kako bi se tvrtka stabilizirala i nastavila svoje poslovanje. Tada smo prepoznali važnost Varteksa ne samo za Varaždin, već i za cijelu Hrvatsku tekstilnu industriju.

Nažalost, ova današnja gradska SDP-ova vlast nije uspjela nastaviti s politikama podrške, a umjesto toga svjedočimo najavama ovrha i nedostatku konkretnih mjera za očuvanje ove vrijedne tvrtke. Unatoč teškim vremenima, vjerujemo da Varteks i dalje ima potencijal za oporavak.

Pozivamo sve relevantne institucije i dionike da se u stečajnom postupku prema Varteksu odnose s dužnom pažnjom i odgovornošću. Umjesto da ga se potpuno uništi, trebamo uložiti napore kako bi se očuvala proizvodnja i zadržala što veća zaposlenost. Varteks zaslužuje priliku za novi početak i ponovno ostvarenje uspjeha, na korist svih građana Varaždina i šire zajednice.

U ovim trenucima, kada se suočavamo s izazovima, ključno je pokazati solidarnost i zajedništvo, ističe se u priopćenju.

sjever.hr
12.07.2024.

Podijeli članak:

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?