Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Međimurje

Treća liga vraća se u Nedelišće!

Autor: Marijana Sopek
Treća liga vraća se u Nedelišće!

9. srpnja 2001. godine legendarni Goran Ivanišević osvojio je slavni Wimbledon. Na taj uspjeh hrvatska sportska javnost čekala je cijelo desetljeće i to u trenutku kada su ga svi otpisali i kada je nastup na Grand Slamu zaradio putem 'wild carda'. Simbolično, upravo na današnji dan donosi se vijest koju se također čekalo cijelo desetljeće.

Povjerenstvo za određivanje uvjeta i kriterija za nastup u Trećoj NL - skupina Sjever dalo je 'zeleno svjetlo' nogometnom klubu Nedelišće za sezonu 2024/25., što označava povratak među trećeligaše nakon deset godina igranja u županijskom i međužupanijskom stupnju natjecanja.

Godine 2014. Hrvatski nogometni savez ponovno je odlučio spojiti Sjever s Istokom, a tadašnja Uprava kluba nije imala ambicije zadržati trećeligaški status. Od ponovne podjele na skupinu Sjever, u Nedelišću se iz godine u godinu pripremala dokumentacija za zadovoljavanje svih potrebnih uvjeta i kriterija, a ovog proljeća Upravi kluba na čelu s predsjednikom Ivicom Mihalićem to je pošlo za rukom.

Zadovoljeni su svi uvjeti iz četiri kategorije - sportski, infrastrukturni, administrativni i pravni kriteriji. Za sportski kriterij, odnosno osvajanje potrebnog 3. mjesta u Međimurskoj Premier NL, najveće zahvale idu igračima i treneru Davoru Balentu koji su ostvarili ono što se na početku sezone možda činilo neostvarivim. Jedan od osnovnih kriterija su i mlađe uzrasne kategorije pa velike zahvale idu i Školi nogometa Petica, čiji su članovi od 2021. godine i zajedno napreduju iz godine u godinu. Trenutno je aktivno šest natjecateljskih kategorija i dvije skupine vrtićkog uzrasta s kojima radi pet licenciranih nogometnih trenera.

Za sjajne infrastrukturne uvjete pobrinuli su se Općina Nedelišće i Nekretnine Nedelišće d.o.o., koji upravljaju nogometnim domom SRC-om Trate. Posebne zahvale za uloženi trud u unaprjeđenje ionako sjajnih uvjeta idu načelniku Nikoli Novaku, direktorici Sanji Zorković te djelatnicima Martini i Damiru. Ove godine obnovljene su prostorije kluba, interijer stadiona, nabavljen je privremeni semafor za rezultat utakmice, izgrađena je kućica za snimanje utakmica, a u najavi je natkrivanje tribine stadiona, postavljanje reflektora po UEFA standardima i nabava LED semafora, jedinstvenog na ovom području.

Zahvalnost ide i Međimurskom nogometnom savezu na suradnji, podršci i pribavljanju potrebne dokumentacije za licenciranje, te aktualnim međimurskim trećeligašima na savjetima i riječima podrške za iskorak. Za klub će 2024. ostati zabilježena kao godina u kojoj je na Skupštini 'obnovljena' Uprava, a ujedno i izglasana promjena klupskog grba. S najmlađom momčadi u prvenstvu osvojeno je 3. mjesto, u Međimurskom nogometnom kupu stiglo se do polufinala, a afirmirao se velik broj mladih igrača.

U sezoni 2024/25. Nedelišće u Trećoj NL - Sjever nastavlja s Davorom Balentom na mjestu trenera, kojemu će pomagati Ivan Habuš angažiran za obnašanje dužnosti sportskog direktora. Pripreme za novu sezonu počinju 15. srpnja, trenirat će se 3-4 puta tjedno, a bit će i osvježenja u igračkom kadru. Pojedini igrači napustili su klub zbog većih zahtjeva koje nosi Treća NL, a fokus na dolascima je prije svega na mladim igračima koji su spremni za ovu razinu te željni dokazivanja.

Kako bi se momčad što bolje i kvalitetnije uigrala, dogovorene su pripremne utakmice protiv Dubravčana (20. srpnja), Golubovca (27. srpnja), Dinama iz Palovca (31. srpnja), Sloge iz Štrigove (3. kolovoza), Dinama iz Domašinca (7. kolovoza) i BSK-a iz Belice (10. kolovoza). Početak prvenstva u Trećoj NL predviđen je za 17. kolovoza, dok se Nedelišće u Međimurskom nogometnom kupu uključuje u 3. kolu koje je na rasporedu 28. kolovoza.

Klub se raduje ponovnim susretima s protivnicima iz Čakovca, Domašinca, Kotoribe, Murskog Središća, Svetog Martina na Muri, Varaždina, Ludbrega, Koprivnice, Slatine, Virovitice, Pitomače, Đurđevca, i po prvi puta odigravanju dvoboja protiv klubova iz Predavca, Grubišnog Polja i Garešnice.

Nogometni klub Nedelišće ovim putem srdačno zahvaljuje svim sponzorima i donatorima te brojnim navijačima koje ujedno poziva da prate klub u novoj trećeligaškoj avanturi. Mnogo toga se promijenilo, a cilj kluba je svima pokazati gdje pripada, jer mjesto veličine Nedelišća s ovom (i budućom) infrastrukturom na Tratama zaslužuje i mnogo više.

sjever.hr
09.07.2024.

Podijeli članak:

Izdvojeno

/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?