Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Varaždinska regija

Radnici Kopreku dali potporu za pokretanje stečaja: Varteks je prejak brend da bi samo tako nestao i vjerujem da postoje temelji iz kojih se može nastaviti poslovanje

Autor: Alenka Kučić
Radnici Kopreku dali potporu za pokretanje stečaja: Varteks je prejak brend da bi samo tako nestao i vjerujem da postoje temelji iz kojih se može nastaviti poslovanje

Kao što je i najavio, prvi čovjek Varteksa, Karlo Koprek, u ponedjeljak je održao sastanak s radnicima ove tekstilne tvrtke, a tadnici su mu dali potporu za pokretanje stečaja.

.Radnici su stali iza odluke da se stečaj što prije pokrene jer to je jedini način da radnici prođu što bolje, da im se isplate zaostale plaće, ali i da prilikom dolaska stečajnog upravitelja on ima temelj za nastavak poslovanja. Stečajni upravitelj, u istom trenutku kada dođe, svim radnicima će dati otkaz i ima 30 dana da utvrdi koliko točno ima prihoda te će prema tim podacima pozivati radnike natrag i povećavati opseg proizvodnje – izjavio je Koprek za Vžaktualno.hr.

Ovisno o tome koliko ima prihoda, tstečajni će upraviotelj zvati radnike ponovo na posao.

-U slučaju Varteksa, sigurno će svi radnici u maloprodaji nastaviti raditi jer riječ je o prihodima iz kojih se firma može financirati, a bez proizvodnje nema ni maloprodaje, tako da će sigurno nastaviti proizvodnju koja bi odgovarala većini te maloprodajne mreže - kazao je Koprek.

Dodao je da će svi radnici koji će dobiti otkaz u stečajnom postupku dobiti plaće od AORT-a, a uz to, imat će naknadu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u visini 70 posto plaće. Koprek je također naglasio i da je mogao bez suglasnosti radnika podnijeti prijedlog za otvaranje stečaja, ali da nije htio jer mu je interes radnika na prvom mjestu.

-Da smo išli na drugu opciju, otvaranje stečaja nakon 120 dana, vrlo vjerojatno bi došlo do toga da maloprodajna mreža više ne bi funkcionirala i ne bi plaćala tekuće obveze i automatski radnici ne bi imali od čega dobivati plaće. A stečajni upravitelj bi imao jako malo temelja za nastavak proizvodnje. Znate, Varteks je prejak brend da bi samo tako nestao i vjerujem da postoje temelji iz kojih se može nastaviti poslovanje - naglasio je.

Pojasnio je i da kada dođe stečajni upravitelj, upravo on postaje nova Uprava.

-Ali ako će trebati pomoć, ja sam uvijek tu na raspolaganju - zaključio je Koprek.

a.kučić/sjever.hr
08.07.2024.

Podijeli članak:

Najnovije

/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?