Now Reading:
VIKEND DOGAĐANJA U SJEVEROZAPADNOJ HRVATSKOJ: Koncerti, radionice, malonogometni turniri…
Full Article 4 minutes read

VIKEND DOGAĐANJA U SJEVEROZAPADNOJ HRVATSKOJ: Koncerti, radionice, malonogometni turniri…

Ako nemate ideje kuda otići, što pogledati ili doživjeti ovog vikenda, nudimo nekoliko prijedloga, odnosno događanja kojima će biti obogaćen vikend u tri ssusjedne županije – Varaždinskoj, Krapinsko-zagorskoj i Međimurskoj.

Odaberite što vam se najviše sviđa i uživajte!

Varaždin

Mijau, mijau subota u Lumini centru
U subotu, 6. srpnja, Lumini centar u Varaždinu ugostit će ilustratora Igora Jurilja (Yellow Yuri), autora slikovnice “Baby Lasagna i mačak Stipe, veliko prijateljstvo”. Manifestacija je humanitarnog karaktera, s ciljem prikupljanja sredstava za Udrugu Životni zov Varaždin. Program će trajati od 11 do 14 te od 16 do 19 sati.

Treće izdanje međunarodnog folklornog festivala COFA
Festival COFA od 7. do 12. srpnja donosi nastupe folklornih grupa iz cijelog svijeta, uključujući Indiju, Maroko, Švicarsku, Njemačku, Peru i Sloveniju. Uz bogat kulturni program, bit će održane radionice za djecu, filmske večeri, izložbe i dječji koncerti.

Ludbreg

37. Ludbreška biciklijada
Tradicionalna biciklijada održat će se u subotu, 6. srpnja. Okupljanje je u 16:30 na Trgu Svetog Trojstva, a start u 17 sati. Ruta je duga 12,5 km, s ciljem na Otoku mladosti. Prije starta podijelit će se brojevi za tombolu.

Novi Marof

37. malonogometni turnir Gornje Makojišće

Varaždinske Toplice

Moto susret Aqua bikersa
U subotu, 6. srpnja, osnovna škola u Varaždinskim Toplicama domaćin je 18. Moto susreta. Program uključuje defile, moto igre i koncerte bendova Wanted 5 i Zabranjeno pušenje.

Bisernaja Dolina: Žetvene svečanosti
U subotu, 6. srpnja, održava se tradicionalno ručno branje žita uz konjske zaprege. Navečer slijedi zabava uz bogatu gastronomsku ponudu i glazbu.

Ivanec

Ljeto u Ivancu
Subota, 6. srpnja donosi brojne događaje, uključujući 28. hrvatski festival sportske rekreacije u Stažnjevcu, memorijalni malonogometni turnir Nenad Geček i koncert grupe Magazin na središnjoj bini u 21:00 sat.

Jalžabet

25. Šlingani dani
Program Šlinganih dana počinje u petak, 5. srpnja, s nastupom KUD-a Fa “Megdan” iz Sjeverne Makedonije, a u 20 sati počinje zabavni program najprije uz TS ‘Skandali’, a potom u 22 sata slijedi nastup Danijele Martinović, nakon kojeg, od ponoći, na pozornicu opet stupa TS ‘Skandali’. U subotu se program nastavlja s mimohodom, kulturno-umjetničkim programom i izložbom starih predmeta. Na izložbi će sudjelovati Udruge žena iz općine Jalžabet sa svojim gostima, Udruga vinogradara i vinara općine Jalžabet, Udruga umirovljenika općine Jalžabet, LD ‘Trčka’ Jalžabet te mnogi pojedinci koji se bave očuvanjem narodne baštine krajeva iz kojih dolaze. Tragovi će nastupati 06. srpnja u 21:00 sat.

Mursko Središće – Ljeto uz Muru

U Murskom Središću u subotu, 6. srpnja, održava se turnir u košarci kod izletišta „Fusek“, dok je u nedjelju, 7. srpnja, na rasporedu natjecanje u kuhanju jela na ŠRC Zalešće.

Mala Subotica: Dani općine

Subota donosi besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi, dok će u šatoru kod škole od 18 sati svirati Tamburaški sastav “Frikovi” i klapa Kampanel. Prvi dan Lova na labuđe pero, donosi VINE ART radionicu, Kristine Pongrac i Vinarije Dvanajščak – Kozol, od 18 do 20 sati. Od 21 sat, sve posjetitelje očekuje i puno smijeha, uz nastup stand up komičara Blogera Krule. Sve se odvija u Prelogu na Marini.

Konjščina

Nogometni turnir u Galovcu, subota, 6. srpnja, u 18:30 sati.

Krapina

Filmske projekcije “Gru i malci: Neustrašivi špijuni” i “Hit Man” u subotu, 6. srpnja.

Stubičke toplice

Brdska auto utrka “30. nagrada Stubičkih Toplica”, 6. i 7. srpnja.

Pregrada

Dan Gorjakova, 6. srpnja, uz malonogometni turnir, tombolu i nastup Barajt benda. U nedjelju u goste stiže GFUK i po Zagorju i to s predstavom Otvoreni brak. Komediju Otvoreni brak napisao je slavni talijanski nobelovac Dario Fo i njegova supruga Franca Rame. Organizator događanja je POU Pregrada, a predstava će se održati u 20h na Trgu Gospe Kunagorske.

Desinić

Tabor Film Festival, 6. i 7. srpnja, u Dvoru Veliki Tabor. Za sve zainteresirane tu su i besplatni autobusi Presečki koji polaze prema redovnom redu vožnje s Autobusnog kolodvora u Zagrebu.

Gornja Stubica

Koncert Gibonnija, 5. srpnja, kod Spomenika Seljačkoj buni i Matiji Gupcu. Ulaznice po cijeni od 20,00 eura dostupne su isključivo u sustavu Entrio.

Vrtnjakovec

Na igralištu Melinšak u Vrtnjakovcu, Udruga žena Vrtnjakovec organizira 14. Tradicijske igre Melinšak 6. srpnja. Igre započinju malonogometnim turnirom u 10 sati, uz natjecanja “Tko je najbrži kosac” i alku s tačkama. Prihod od natjecanja namijenjen je uređenju doma i igrališta Melinšak. Posjetitelje očekuje bogata gastronomska ponuda, napuhanci za djecu te prigodne nagrade za najbolje natjecatelje.

Isplanirajte svoj vikend i uživajte u bogatom programu događanja.

s.smoljan/sjever.hr
06.07.2024.

Input your search keywords and press Enter.