Now Reading:
ZLATNI KLJUČ 2024. Među najboljim hrvatskim izvoznicima čak pet tvrtki sa sjevera Hrvatske
Full Article 2 minutes read

ZLATNI KLJUČ 2024. Među najboljim hrvatskim izvoznicima čak pet tvrtki sa sjevera Hrvatske

Na 19. konvenciji Hrvatskih izvoznika objavljeni su dobitnici nagrada Zlatni ključ za najbolje izvoznike u 2023. godini, a među njima je i pet tvrtki sa sjevera Hrvatske.

Nagrade su, naime, dodijeljene u više kategorija, a ona za izvoz na tržište Slovenije pripala je tvrtki za proizvodnju staklene ambalaže Vetropack Straža, dok je za najboljeg izvoznika u Tursku nagrada pripala tvrtki OMCO Croatia. Obje su tvrtke iz Huma na Sutli. Za izvoz u Njemačku nagrađena je Haix Obuća iz Male Subotice, a kao najbolji izvoznik u Mađarsku Bokmark Pak iz Ludbrega. Nagrada za najboljeg obrtnika-izvoznika pripala je obrtu Metalac – Sever iz Vrbovca, vlasnika Stjepana Severa.

Tvrtka Končar Distributivni i specijalni transformatori (D&ST) dobitnica je nagrade Zlatni ključ za najboljeg velikog izvoznika u 2023. godini, Dok-Ing za srednje velikog izvoznika, a Porsche Digital Croatia je nagrađen u kategoriji najboljeg malog i mikro izvoznika, objavio je u ponedjeljak Izvoz.gov.hr. U kategoriji najinovativnijeg izvoznika za 2023. nagrađen je Jadran Galenski Laboratorij (JGL), a najbolji izvoznik u Italiju, zemlju u koju je Hrvatska lani najviše izvozila, je Cromaris.

HIZ-ove nagrade Zlatni ključ dodijeljene su po 17. put, a premijer Andrej Plenković na dodjeli je rekao kako su izvoznici okosnica hrvatske ekonomije i hrvatskog gospodarstva te kako najviše pridonose ubrzanju gospodarskog rasta.

-Radeći za svoje kompanije i sebe, pridonosite Hrvatskoj koja je danas puno snažnija nego što je bila, sposobnija nositi se s mnogim krizama i izazovima i direktno utjecati svojim položajem na brojne međunarodne procese. Na državi i Vladi je da nastavi stvarati dobar okvir i olakšavati im poslovanje – rekao je Plenković.

foto: izvot.gov.hr
sjever.hr/izvoz.gov.hr
02.07.2024.

Input your search keywords and press Enter.