Now Reading:
UZNEMIRUJUĆE Tuča ubila rode koje se štitile svoje mlade u gnijezdu
Full Article 2 minutes read

UZNEMIRUJUĆE Tuča ubila rode koje se štitile svoje mlade u gnijezdu

U Slavoniji su jučer uslijed tuče stradale rode i druge divlje životinje. Rode su štitile svoje mlade te se nisu imale zbog zaštite gnijezda gdje skloniti.

Ova je tužna i uznemirujuća informacija objavljena na stranici Animalex – Udruga za pravnu zaštitu životinja, ma društvenoj mreži Facebook.

-Za sada jedino prihvatilište za divlje životinje ima Grad Zagreb, u sklopu azila Dumovec. Unesrećene rode će rado primiti i pokušati im pomoći, međutim problem je u prijevozu. Svaki građanin koji se susreo s unesrećenom rodom neka putem komunalnog redarstva grada ili općine pokuša na svom području zbrinuti rodu, a ukoliko to nije moguće, neka se komunicira pomoć s Dumovcem. Do sada je već svaka jedinica lokalne samouprave trebala imati rješenje za zbrinjavanje unesrećenih divljih životinja na svom području. Međutim, kao i najjednostavnija kontrola mikročipiranja niti takva vrst pomoći nije zaživjela, a najviše ispaštaju najslabiji čiji bismo trebali biti zaštitnici. Treba imati na umu da tuča može padati i više puta godišnje te da ona nije jedina vremena nepogoda i situacija u kojoj će divlje životinje trebati našu pomoć – napisali su.

izvor i foto: fb – Animalex – Udruga za pravnu zaštitu životinja
sjever.hr
02.07.2024.

Input your search keywords and press Enter.