Now Reading:
Razorno nevrijeme sinoć pogodilo više županija: Štete ima i u zaprešićkom kraju, u Mariji Gorici oštećen krov osnovne škole, a najteže je bilo u Bošnjacima
Full Article 2 minutes read

Razorno nevrijeme sinoć pogodilo više županija: Štete ima i u zaprešićkom kraju, u Mariji Gorici oštećen krov osnovne škole, a najteže je bilo u Bošnjacima

Snažno nevrijeme praćeno kišom, tučom i jakim vjetrom u ponedjeljak popodne i navečer zahvatilo je više županija. Oluja se brzo kretala te stvorila pravi kaos kroz više županija, prenosi 24sata.hr.

Županijski centar 112 Vukovar zaprimio je 70-ak poziva vezanih uz posljedice olujnog nevremena praćenog vjetrom, obilnom kišom i jakom tučom, koje je u večernjim satima zahvatilo područje Vukovarsko-srijemske županije i prouzročilo veliku materijalnu štetu. Dojave su se odnosile na oštećenja strujne infrastrukture, poplavljena dvorišta i kuće, padove stabala te oštećenja automobila, krovova i fasada. Prema dosadašnjim informacijama, nevrijeme je najviše pogodilo područja općine Bošnjaci te gradova Županje i Vinkovaca.

Zapadni dio Brodsko-posavske županije zahvatilo je nevrijeme praćeno jakim vjetrom i tučom. Županijski centar 112 Slavonski Brod zaprimio je oko 60-ak poziva građana o padovima stabala, oštećenjima krovova, električnih vodova i automobila.

Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je, pak oko 200 poziva građana koji su tražili intervenciju žurnih službi zbog sanacije posljedica nevremena koje je pogodilo područje Zagrebačke županije. Također, 15-ak poziva zaprimljeno je s područja Grada Zagreba koji su se odnosili na uklanjanje stabla s prometnice. Najviše poziva bilo je s područja Dugog Sela, Jablanovca i Marije Gorice, a odnosili su se na srušena stabla na prometnice, poplavljene podrume i garaže, oštećenja krovova obiteljskih kuća te oštećenje krova osnovne škole u Mariji Gorici.

Zbog pada drveta na elektroenergetski vod, bez opskrbe električnom energijom ostali su korisnici na području Općine Kloštar Ivanić i naselja Šćapovec, Vinari, Predavec, Krišci, Čemernica Lonjska.

FOTO: Screenshot

sjever.hr 02.07.2024.

Input your search keywords and press Enter.