Now Reading:
Krapinsko-zagorskoj županiji dva zlata na međunarodnom festivalu turističkog filma Afrika
Full Article 3 minutes read

Krapinsko-zagorskoj županiji dva zlata na međunarodnom festivalu turističkog filma Afrika

Šesto izdanje međunarodnog festivala turističkog filma Afrika (International Tourism Film Festival Africa 2024 – ITFFA) održano je od 11. do 15. lipnja 2024. u Johannesburgu.

TV reklame, promotivni filmovi, video kampanje, spotovi za društvene mreže, video blogovi, dokumentarci, reportaže i TV magazini vezani uz promociju turističkih destinacija, proizvoda i usluga bili su pozvani da sudjeluju na ovom jedinstvenom festivalu na afričkom kontinentu.

ITFFA ima za cilj pridonijeti poticanju razvoja i rasta nacionalne i afričke audio-vizualne industrije te u isto vrijeme dati vidljivost i priznanje radu mnogih talentiranih autora, kao i integrirati globalnu kreativnu zajednicu.

Nakon oštre konkurencije u kojoj je pristiglo 436 prijava iz 61 zemlje, festival je izabrao najbolje promidžbene turističke uratke, s fokusom na očuvanje, kulturnu baštinu i održivost, a svečanost dodjele nagrada održala se u petak, 14. lipnja 2024., u hotelu Sky u Johannesburgu.

Pobjednike je odabrao cijenjeni žiri od 46 članova, koji su podjednako predstavljali filmsku i digitalnu industriju te turistički sektor. Filmovi su ocjenjivani prema sedam ključnih kriterija: dojam, kreativnost, zvuk, stil, tema, pripovijedanje i učinkovitost.

Među brojnim natjecateljima, zlatne nagrade i statue u dvije kategorije osvojila je Krapinsko-zagorska županija s promidžbenim filmom „Krapina Zagorje County“ u kategoriji (1) turistički video – turistički proizvod i (2) turistička destinacija – regije u režiji Hervea Tirmarchea i producentice Spomenke Sarage. Ovi promidžbeni filmovi su već osvojili zlato i na dodjeli turističkih nagrada The Golden City Gate u sklopu ITB Berlina, World Media Festival u Hamburgu kao i Muse Creative Awards, međunarodnoj platformi za dodjelu nagrada u području oglašavanja u kategorijama video – turizam.

Na ITFFA-u je također hrvatski promidžbeni film pod nazivom „Make Your Own Movie“ osvojio srebrnu nagrada u kategoriji turistički video – turistička destinacija – regije, u režiji Sanjina Stanića, producenta Ljube Zdjelarevića i Sanjina Stanića. Srebrnu nagradu u kategoriji turistički video – turistički proizvod osvojio je i promidžbeni film pod nazivom „Halubajski zvončari-bell ringers“ redatelja i producenta Krešimira Černeka.

Vrijedi istaknuti kako je promidžbeni film pod nazivom „Sleeping around safely with Istra, Croatia“, američke redateljice i producentice Michaele Guzy, u kategoriji putovanja i turizam osvojio srebrnu nagradu.

Iz Veleposlanstva Republike Hrvatske u Pretoriji svečanosti dodjela nagrada su nazočili Iris Jurić Marijanović i Dario Klasić, koji su uime nagrađenih preuzeli nagrade.

Ovaj događaj je još jednom pokazao svoju važnost u prepoznavanju i slavljenju talenata i kreativnosti filmskih stvaratelja diljem svijeta te ključnu ulogu koju turizam igra u poticanju razumijevanja, očuvanja i kulturnog uvažavanja.

foto: kzz.hr
sjever.hr/kzz.hr
29.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.