Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Varaždinska regija

Na ovogodišnji Špancirfest stiže Baby Lasagna, Prljavo kazalište, Tony Cetinski i Psihomodo pop

Autor: Nikolina Pofuk Bajz
Na ovogodišnji Špancirfest stiže Baby Lasagna, Prljavo kazalište, Tony Cetinski i Psihomodo pop

Točno 55 dana ostalo je do početka 26. Špancirfesta, koji će Varaždin ponovno pretvoriti u epicentar kreativnosti i zabave. Od 23. kolovoza do 1. rujna, najpopularniji i najveći ulični festival u Hrvatskoj oživjet će povijesnu jezgru bogatstvom sadržaja i događanja za sve generacije i stvoriti jedinstvenu atmosferu koja ga čini prepoznatljivim i izdvaja od ostalih. U deset dana festival donosi više od 500 programa i spaja sve ponajbolje od glazbe, uličnih performansa, umjetnosti do kreativnog stvaralaštva i gastronomije.

Ove godine na PAN pozornici na Starom gradu, uz već najavljivanog Baby Lasagnu, nastupiti će Prljavo kazalište, Goran Bare & Majke, Toni Cetinski, M.O.R.T., Savršeni Marginalci i Psihomodo Pop, kao i Rock Opera, najveći najvećem simfonijskom rock spektaklu na ovim prostorima te varaždinske snage The Fakin' Lajsne i Dodger Artfool.

Na pozornici kod Vile Bedeković nastupiti će Josipa Lisac, 4 tenora, te će zajednički nastup klape Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice i Varaždinski tamburaški orkestar, dok će Zoran Predin svojim nastupom dati poseban hommage Arsenu Dediću.

Osim glazbenih izvođača, na pozornici Vile Bedeković i ove će se godine održati predstave i to "Maratonci trče počasni krug" u izvedbi glumaca HNK-a Osijek, zatim predstava "Tere i Luce" Anje Šegović Despot i Nataše Janjić Medančić, "Pljuska" Kazališta Kerempuh, a u Varaždin se ponovno vraća predstava "Đurologija" Branka Đurića Đure.

Gradonačelnik Neven Bosilj rekao je kako svake godine idu premo sve boljem Špancirfestu.

- Svi nas jako žele kopirati, ali nitko nema ono što ima Varaždin, imamo staru povijesnu baroknu jezgru na 35 hektara i došli smo do toga da imamo 28 festivala u festivalu, svaka zona je zapravo neki festival - rekao je gradonačelnik te zamolio sugrađane za strpljenje tih deset dana koliko traje festival.

Pohvalio je organizaciju te dodao kako će biti organizirano i parkiralište te prijevoz busekima za koje će biti orgnizirane dvije polazne točke.

- Turistička zajednica grada Varaždina ne organizira samo Špancirfest, organizira i Advent, mi smo valjda jedini grad u Hrvatskoj koji ima 2 top manifestacije i mogu samo pozvati sve Varaždinke i Varaždince i ostale goste da dođu i da uživaju na 10 dana Špancifesta - poručio je gradonačelnik.

Za nastupe kod Vile Bedeković i ove se godine prodaju ulaznice, dok je ostatak Šprancirfest programa besplatan.

I ove je godine pripremljen izuzetno bogat ulični program koji će izvoditi dvadesetak performera iz brojnih zemalja, od od Francuske, Italije, Španjolske, Njemačke, Mađarske, Belgije do Argentine i Čilea.

Nezaobilazna će biti i Uska ulica, mnogima najdraža ulica na Špancirfestu, a ove godine Špancirfest će imati dvije nove zone - White Shark Gaming Zona u Bakačevoj ulici, te Glam Garde u dvorištu palače Sermage na Stančićevom trgu.

Tu su dakako i Park kreative, Vindiland za najmlađe, lunapark podno bedema Starog grada, ali i bogada gastronomska ponuda - Špancir Burger Festival, Vinski grad te Food i Party zona na Starom gradu.

Dodajmo i da je ovogodišnji Špancirfest biti dio europskog projekta Green Streets of Europe iz programa Kreativna Europa u sklopu kojeg će desetodnevnu rezidenciju na festivalu imati umjetnici iz Austrije, Italije, Latvije i Švedske.

sjever.hr

28.06.2024.

Podijeli članak:

Najnovije

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?