Now Reading:
Na ovogodišnji Špancirfest stiže Baby Lasagna, Prljavo kazalište, Tony Cetinski i Psihomodo pop
Full Article 3 minutes read

Na ovogodišnji Špancirfest stiže Baby Lasagna, Prljavo kazalište, Tony Cetinski i Psihomodo pop

Točno 55 dana ostalo je do početka 26. Špancirfesta, koji će Varaždin ponovno pretvoriti u epicentar kreativnosti i zabave. Od 23. kolovoza do 1. rujna, najpopularniji i najveći ulični festival u Hrvatskoj oživjet će povijesnu jezgru bogatstvom sadržaja i događanja za sve generacije i stvoriti jedinstvenu atmosferu koja ga čini prepoznatljivim i izdvaja od ostalih. U deset dana festival donosi više od 500 programa i spaja sve ponajbolje od glazbe, uličnih performansa, umjetnosti do kreativnog stvaralaštva i gastronomije.

Ove godine na PAN pozornici na Starom gradu, uz već najavljivanog Baby Lasagnu, nastupiti će Prljavo kazalište, Goran Bare & Majke, Toni Cetinski, M.O.R.T., Savršeni Marginalci i Psihomodo Pop, kao i Rock Opera, najveći najvećem simfonijskom rock spektaklu na ovim prostorima te varaždinske snage The Fakin’ Lajsne i Dodger Artfool.

Na pozornici kod Vile Bedeković nastupiti će Josipa Lisac, 4 tenora, te će zajednički nastup klape Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice i Varaždinski tamburaški orkestar, dok će Zoran Predin svojim nastupom dati poseban hommage Arsenu Dediću.

Osim glazbenih izvođača, na pozornici Vile Bedeković i ove će se godine održati predstave i to “Maratonci trče počasni krug” u izvedbi glumaca HNK-a Osijek, zatim predstava “Tere i Luce” Anje Šegović Despot i Nataše Janjić Medančić, “Pljuska” Kazališta Kerempuh, a u Varaždin se ponovno vraća predstava “Đurologija” Branka Đurića Đure.

Gradonačelnik Neven Bosilj rekao je kako svake godine idu premo sve boljem Špancirfestu.

Svi nas jako žele kopirati, ali nitko nema ono što ima Varaždin, imamo staru povijesnu baroknu jezgru na 35 hektara i došli smo do toga da imamo 28 festivala u festivalu, svaka zona je zapravo neki festival – rekao je gradonačelnik te zamolio sugrađane za strpljenje tih deset dana koliko traje festival.

Pohvalio je organizaciju te dodao kako će biti organizirano i parkiralište te prijevoz busekima za koje će biti orgnizirane dvije polazne točke.

– Turistička zajednica grada Varaždina ne organizira samo Špancirfest, organizira i Advent, mi smo valjda jedini grad u Hrvatskoj koji ima 2 top manifestacije i mogu samo pozvati sve Varaždinke i Varaždince i ostale goste da dođu i da uživaju na 10 dana Špancifesta – poručio je gradonačelnik.

Za nastupe kod Vile Bedeković i ove se godine prodaju ulaznice, dok je ostatak Šprancirfest programa besplatan.

I ove je godine pripremljen izuzetno bogat ulični program koji će izvoditi dvadesetak performera iz brojnih zemalja, od od Francuske, Italije, Španjolske, Njemačke, Mađarske, Belgije do Argentine i Čilea.

Nezaobilazna će biti i Uska ulica, mnogima najdraža ulica na Špancirfestu, a ove godine Špancirfest će imati dvije nove zone – White Shark Gaming Zona u Bakačevoj ulici, te Glam Garde u dvorištu palače Sermage na Stančićevom trgu.

Tu su dakako i Park kreative, Vindiland za najmlađe, lunapark podno bedema Starog grada, ali i bogada gastronomska ponuda – Špancir Burger Festival, Vinski grad te Food i Party zona na Starom gradu.

Dodajmo i da je ovogodišnji Špancirfest biti dio europskog projekta Green Streets of Europe iz programa Kreativna Europa u sklopu kojeg će desetodnevnu rezidenciju na festivalu imati umjetnici iz Austrije, Italije, Latvije i Švedske.

sjever.hr

28.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.