Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Događanja

Kamo za vikend? Pregršt događanja u sjeverozapadnoj Hrvatskoj

Autor: Marijana Sopek
Kamo za vikend? Pregršt događanja u sjeverozapadnoj Hrvatskoj

Ako ne znate kamo za ovaj vikend, donosimo vam nekoliko prijedloga za uzbudljive aktivnosti u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Krapinsko-zagorska županija


Bedekovčanska jezera: U nedjelju, 30. lipnja 2024. premijerna predstava u sklopu 4. ljetnog Glumačkog festivala u Krapini i po Zagorju. Predstava počinje u 20:00 sati, a ulaz je besplatan.


Stubičke Toplice: U nedjelju, 30. lipnja održava se jubilarna 30. Nagrada Stubičkih Toplica, poznata brdska utrka na Sljemenu koja započinje u 10:00 sati. Svečano otvaranje planirano je za 12:00 sati, a druga utrka počinje u 13:30 sati.


Gornja Stubica: U subotu i nedjelju, 29. i 30. lipnja, Međunarodni festival tamburice i foklora na terasi dvorca Oršić. Ulaz je slobodan.


Kumrovec: U petak, 28. lipnja u 21:00 sat besplatna predstava GFUK-a "Kaj je ljubav?" u Muzeju Staro selo Kumrovec. Istog dana, Nina Badrić otvara sezonu glazbeno-scenskog festivala Ljeto u dvorcu Oršić s koncertom u 21:00 sat (ulaznice: 10 eura u pretprodaji, 15 eura na dan koncerta). U subotu se održava 12. Memorijalni malonogometni turnir "Boris Mutić" Kumrovec s prijavama do 19:30 sati na dan turnira (kotizacija: 80 eura).


Marija Bistrica: U nedjelju, 30. lipnja od 10:00 sati bit će prezentacija pripreme bistričkih štrukli na Trgu pape Ivana Pavla II. u organizaciji Udruge "Hrvatska žena".

Varaždinska županija


Varaždin: U petak, 28. lipnja, glazbena radionica pjevanja malih slavuja od 18:00 do 19:30 sati kod Kazališnog trga Fontana, te nastup Cloud Buzz-a od 21:00 do 23:00 sata. U subotu, 29. lipnja, Ljetne plesne večeri kod Kazališnog trga Fontana. Izložba fotografija "Jadran Lazić - Zvjezdana prašina" traje do 1. rujna u Galeriji umjetnina u palači Sermage.


Ivanec: U petak od 19:00 sati komedija KUD-a Pregrada "Želim malo ljubavi" kod Gradskog parka. U subotu, 29. lipnja u 20:00 sati, obiteljski koncert Jacquesa Houdeka na centralnoj bini Gradskog trga. U nedjelju, 30. lipnja, od 16:00 sati kod Gradskog parka bit će manifestacija "Obrtnici Ivancu" s revijama frizura, modnom revijom, kuhanjem gulaša u kotliću, tradicijskim zanatima i zabavnim programom


Petrijanec: Vinski trg u petak i subotu, 28. i 29. lipnja. Program započinje svečanim otvaranjem Vinskog parka, uz tamburaški sastav Mamurluk u petak i kazališnu predstavu Kerekeš Teatra "Ja, trudnica" u subotu. Glazbena kulisa osigurana od strane DJ Cromada, a dodatni šarm donosi Paint and Wine aktivnost.


Trnovec Bartolovečki: Žetvene svečanosti od subote 29. lipnja do nedjelje 30. lipnja. U subotu večernji program s DJ-om i koncertom Lidije Bačić u 22:00 sata. U nedjelju svečana sveta misa u 11:00 sati kod kapelice sv. Petra i Pavla.


Varaždinske toplice: Predstava “Čekajući Oresta” na rimskom nalazištu Aquae Iasae, premijera 28. lipnja u 21:30 sati, repriza 29. lipnja. Ulaznice dostupne na stranici HNK Varaždin.


Jalžabet: Sportsko natjecanje "Sport za sve" od 28. do 30. lipnja u Sportskom centru Jalžabet s besplatnim ulazom i zabavom za djecu na napuhancima.

Međimurska županija


Čakovec: U petak, 28. lipnja predavanje prof. dr. sc. Nevena Budaka "Dva vladara ili kako se stvarala hrvatska povijest" u Multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja u 19:00 sati.

Prelog: 17. ljetna cross liga, prijave su od 17:30 sati, dječje utrke počinju u 18:30, utrke za odrasle u 19:00, a proglašenje pobjednika i druženje od 18:00 sati.


Mala Subotica: Dani Općine Mala Subotica od 28. lipnja do 13. srpnja. Početak u petak sa Svečanom sjednicom nogometnog kluba Spartak, nastupi tamburaških sastava "Frikovi" i klape Kampanel, grupa Vulkan u subotu, te koncert Etno dua Goga & Željko u nedjelju.

Koprivničko-križevačka županija


Đurđevac: 56. Picokijada od 28. do 30. lipnja s bogatim programom starinskih zanata, sportskih natjecanja, koncerata, izložbi vina i kolača te scenskim prikazom Legende o Picokima.

Zagrebačka županija


Zagreb: Na Zrinjevcu, Društvo Međimuraca organizira tradicionalnu vjersko-kulturnu manifestaciju Međimursko prošćenje, koja se održava 30. lipnja.


Samobor: Od 26. do 30. lipnja, jubilarni 20. Samobor Jazz Festival s mladim domaćim i stranim jazz skupinama te uglednim imenima s jazz scene.

Iskoristite priliku i uživajte u bogatom vikend programu sjeverozapadne Hrvatske!

sjever.hr
26.06.2024.

Podijeli članak:

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?