Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Zagorje

HDZ Krapinske Toplice: VRIJEME JE DA SE NESPOSOBNA NAČELNICA MAKNE S VLASTI

Autor: Ivana Belošević
HDZ Krapinske Toplice: VRIJEME JE DA SE NESPOSOBNA NAČELNICA MAKNE S VLASTI

Prošle su tri godine otkako našom Općinom upravlja SDP na čelu sa Gordanom Jureković. Načelnica je četiri godine prije osvajanja vlasti sjedila u Općinskom vijeću i tamo je lijepo spavala, a imala je dovoljno vremena da snimi situaciju i osmisli plan djelovanja.

Umjesto toga, nakon osvajanja vlasti otišla je na godišnji, a zatim se izborila da joj se na jednoj od sjednica maksimalno poveća plaća. Javnosti je prezentirala da su dugovi veliki i da nema novaca za kapitalne projekte (notorna laž i glupost).

Vrijeme je da se podvuče crta, službene brojke su jasne i precizne. Terme Čatež rade 650.000, Podčetrtek 570.000, Tuheljske 150.000, a Krapinske Toplice 35.000 noćenja. Iz općine je otišao Akromion, PBZ, zatvorio se Bellevue, prodavaonica pilića i ostali mali poduzetnici na kojima počiva gospodarstvo, te nažalost nema novih investicija.

Upravljanje u bolnici je, stranačkom odlukom, preuzeo mladi čovjek koji još nije imao iskustva upravljanja takvim pogonom, te je zato svako popodne tamo rado viđen gost župan Kolar. Umjesto konkretnih projekata, načelnica se bavi kadroviranjem (Eko aleja, komunalni redari, općinski pročelnici...). Također, bavi se sudskim sporovima sa vlastitim općinskim kadrom.

Zaključak je da nemamo osmišljen nijedan veliki projekt, kao što bi primjerice bila smislena sportska dvorana, planiranje smislenog proširenja dječjeg vrtića ili pak neke normalne tržnice.

Nažalost, ne zna ni što bi sa postojećim praznim prostorijama. Takav je primjer i rekonstrukcija Područne škole Mala Erpenja, čiji vlasnik je Županija. Umjesto smislene rekonstrukcije, primjerice u dom ili čuvalište za starije i nemoćne, gdje bi stariji mogli šetati prirodom i provesti svoje dane u mirovini šetnjom prirodom, a vjerujemo da županiji nedostaje takvih objekata, ide se u obnovu u vidu dječjeg vrtića.

Davno je na tom mjestu prestalo biti škole i djece koja bi istu pohađala, pa sada umjesto da štedimo i okrećemo se zelenim rješenjima, kao vrtić u sklopu osnovne škole ili barem centra mjesta.

Načelnica planira da ćemo imati vrtić na drugom kraju općine, gdje će malo kome biti na ruku voziti to isto dijete, pa ćemo onda još i „čuvati prirodu“ tako da ćemo drugo dijete voziti u školu na kilometrima udaljeno drugo mjesto u centru općine.

Taj projekt će biti ostvaren kroz tko zna koje vrijeme, a do tada neka se roditelji snalaze, a načelnica slavodobitno poručuje da je povećala subvencioniranu naknadu za prenapučene i udaljene vrtiće u drugim općinama.

Isto će tako biti bez smisla i reda odrađen projekt nogometnog igrališta, kojeg će slavodobitno smjestiti u centar mjesta. Čak nemamo ni njezino uredovno vrijeme za stanovnike, niti želju i ambiciju za radom.

Od načelnice imamo samo prijetnje, svađe, prepiranja sa roditeljima na televizijama, vlastito uzdizanje, veličanje i samopromociju iznad svih stanovnika općine.

Načelnice, Vašem vremenu stolovanja je uskoro kraj.

O.O. HDZ-a Krapinske Toplice sa vijećnicima

FOTO: Arhiva

sjever.hr 28.06.2024.

Podijeli članak:

Najnovije

/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?